home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A 95 éves Keleti Ágnest köszöntötték
MTI
2016.01.08.
LXXI. évf. 1. szám
A 95 éves Keleti Ágnest köszöntötték

Az Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében a magyar sportélet egykori nagyságai köszöntötték a január 9-én 95. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolóját.

Az eseményen a „Nemcsak a húszéveseké a világ" sláger zenéjére, a megjelentek vastapsa mellett vonult be az ünnepelt, akit elsőként Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntött. Keleti Ágnes pályafutásának felidézésekor kiemelte a tíz olimpiai érmet, melyből öt arany. Különösen azt méltatta, hogy Melbourne-ben 35 évesen nyert négy arany- és két ezüstérmet a világhírű sportoló.

„Ági néni méltán lett a Nemzet Sportolója és kapta meg a Prima Primissima-díjat. Élete során sokszor volt része szerencsétlenségben, ám ekkor is mindig szerencséje volt, így lehet köztünk 95 évesen is. Eredményei, munkássága példaértékű, nemcsak a sport terén tanulhatunk tőle, hanem azt is, hogyan lehet újra és újra talpra állni az életben" — mondta Szabó Tünde.


MTI Fotó: Illyés Tibor

„Ne méltassanak, üdvözöljenek!" — válaszolt a beszédre Keleti Ágnes a tőle megszokott humorral, majd fotósokhoz fordult: „a szépségemet nem érdemes fényképezni".

Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a Magyar Torna Szövetség elnöke a sportág legnagyobb ajándékának nevezte Keleti Ágnest.

„Az élők közül ő a legeredményesebb sportolónk. Olyan mozgást vitt a tornába, ami megváltoztatta a sportágat. Példát mutat nekünk, hogy ilyen életszeretettel kell élnünk" — mondta a sportvezető.

Az Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Nébald György elnök, olimpiai bajnok kardvívó Keleti Ágnes egykori csapattársait idézte, akik szerint közöttük ő volt a vezéregyéniség és azt kívánta neki, hogy a sporttól soha ne szakadjon el.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Az ünnepeltet megajándékozta a MOB, a Magyar Olimpiai Akadémia és egykori klubja, az UTE is, amelytől többek között a mai újpesti sportolók fotóit tartalmazó naptárat kapott.

Keleti Ágnes a következő szavakkal köszönte meg a megemlékezést: „gondolni sem mertem volna rá, hogy ilyen kedvesen fogadnak. Régóta Izraelben élek, ahol dolgoztam és tanítottam is, ott nem foglalkoznak annyit velem. Csak itt vagyok itthon".

Az ünnepségen olyan legendás sportolók is megjelentek, mint Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó, Varga János ötkarikás aranyérmes birkózó, vagy éppen Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok tőrvívó.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..