home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A 9. nyúl
KŐMëVES Csaba Bence, 5. c
2012.05.23.
LXVII. évf. 21. szám

Az Óperenciás-tenger közepén volt 99 sziget, a 99. szigeten volt 99 fa, a 99. fán volt 99 ág, a 99. ágon volt egy tarisznya, aminek 99 zsebe volt és a 99. zsebben volt egy könyv. Ebben a könyvben 99 mese volt, a 99. így szólt:Egy 999 éves faluban élt egy 99 éves ember, akinek volt 9 nyula. A kilenc...

Az Óperenciás-tenger közepén volt 99 sziget, a 99. szigeten volt 99 fa, a 99. fán volt 99 ág, a 99. ágon volt egy tarisznya, aminek 99 zsebe volt és a 99. zsebben volt egy könyv. Ebben a könyvben 99 mese volt, a 99. így szólt:
Egy 999 éves faluban élt egy 99 éves ember, akinek volt 9 nyula. A kilenc nyúl közül az egyik sportolt: focizott, pingpongozott, kézilabdázott, röplabdázott. Egy másik zenélt zongorán, fuvolán, gitáron, dobon, hegedűn. A harmadik sütött, főzött, rántott, pirított mindent. A negyedik takarított, mosogatott, porolt, söpört. Az ötödik regényt, mesét, verset írt és olvasott. A hatodik vicces volt, olyannyira, hogy az egész falut megnevettette. A hetedik erős volt, bátor és udvarias. A nyolcadik annyira szép volt, hogy mindenki megbámulta. A kilencediket meg nem tartották semmire, még csak meg sem próbálták valamire megtanítani. Szegény így elhatározta, hogy világgá megy. Nyolcszor körbejárta a Földet, de semmiben sem ügyeskedett. Amikor 9. alkalommal is körbejárta a Földet, találkozott 9 varázslóval, akik megtanították a nyuszit mindenben a legjobbnak lenni. Visszament az öregemberhez, aki már 109 éves volt. A faluban mindenki csodálta a kis nyuszit, csak vele foglalkoztak, a testvéreivel már senki sem törődött. Ezért a többi nyolc nyúl úgy döntött, hogy a kilencedik nyuszit elteszik láb alól. Este, amikor már aludt, megpróbálták megölni, de sehogy sem sikerült. Amikor a 9. nyúl látta, hogy milyen irigyek a testvérei, azt ajánlotta nekik, hogy utazzák ők is körbe a Földet 9-szer, keressék meg a 9 varázslót, és akkor talán olyanok lehetnek, mint ő.
A nyolc nyúl elindult hát körbeutazni a Földet és megkeresni a 9 varázslót. Hogy szerencsével jártak-e, azt nem tudom, mert a könyv utolsó 99 szavát megette a hörcsögöm.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..