home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A 84 órás kijárási tilalom küszöbén
Hét Nap Online
2020.04.16.
LXXV. évf. 16. szám
A 84 órás kijárási tilalom küszöbén

Jasmina Stevanović, a szabadkai Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára nyilatkozott a sajtónak

Április 17-étől, péntektől 84 órás kijárási tilalom lesz érvényben, amely pénteken 17 órától kedd reggel 5 óráig tart. Szabadka Város Önkormányzata ilyen körülmények között is éjjel-nappal a lakosság rendelkezésére áll.

Szabadka város területén a mai nappal bezárólag (csütörtök, április 16-a) 45 esetben igazolták a koronavírus-fertőzést.

Jasmina Stevanović elmondta, hogy a városban az élet a kormány és a válságkezelő városi törzskar döntéseivel összhangban telik. Folyamatban van az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagok kiosztása az alacsony jövedelmű nyugdíjasok lakcímére. Hamarosan befejeződik az újabb élelmiszercsomagok összeállítása, melyeket a Vöröskereszt fog kiszállítani a népkonyhát igénybe vevő több mint ezer polgárnak, közvetlenül az ortodox húsvét után. Ismét megindult a szociális ellátás keretében szervezett házi segítségnyújtás és ápolás, a megfelelő óvintézkedések mellett. Ez a szolgáltatás egyelőre csak Szabadka területén vehető igénybe, de a környező településeken is folytatódik, amikor az elővárosi járatok ismét közlekednek.

— Napi kapcsolatban vagyunk azokkal a polgárokkal, akik más személyeket ápolnak és gondoznak, személyi asszisztensként vagy kísérőként tevékenykednek, olyan különélő szülőkkel, akik a gyermekeikkel kapcsolatot tartanak, továbbá fogyatékkal élő személyekkel, kiknek különleges engedélyre van szükségük, hogy a kijárási tilalom alatt elhagyhassák otthonukat — emelte kis a titkár. — Életbe lépett a kijárási tilalomról szóló kormányrendelet kiegészítése, amely engedélyezi a fogyatékkal élők és az autista gyermekek mozgását, de kizárólag egy felnőtt személy – szülő vagy gyám kíséretében, és a lakóhelyétől legfeljebb 200 méteres körzetben, amihez a szülőnek vagy gyámnak nem kell külön engedélyt kérnie a kormány rendeletének értelmében.

A városban majdnem mindennap fertőtlenítik a közterületeket. Valamennyi hívóközpont működik, mind a közigazgatási hivatal keretében az idősek élelmiszer-ellátására, mind az egészségügyi intézményekben vagy az orvosokkal közösen üzemeltetett központ.

Jasmina Stevanović a közelgő húsvét alkalmából mindenkinek jó egészséget és sok örömöt kívánt:
— Bízom abban, hogy a szeretet és az összetartozás érzése, amit a húsvét szimbolizál, arra ösztönöz bennünket, hogy erősek, kitartóak és fegyelmezettek legyünk, vigyázva magunk és mások egészségére. Erős hittel szívünkben és pozitív gondolatokkal át fogjuk vészelni ezt a nehéz időszakot is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..