home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
832 esemény egy év alatt 
2024.05.10.
LXXIX. évf. 19. szám
832 esemény egy év alatt 

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ tevékenységéről, eddigi képzéseiről, további céljairól tájékozódott az intézményben Fejsztámer Róbert polgármester. Az eseményen mások mellett megjelent Vicsek Annamária volt oktatási államtitkár, Deli Andor EP-képviselő, Ótott Róbert, az új tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár is, akik szakmai beszélgetésen vettek részt.

A Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központot 2010-ben alapította Magyarkanizsa község képviselő-testülete, a mai korszerű épületben 2014 óta működnek.  Magyarkanizsa önkormányzata hathatós segítséget nyújt az intézmény működéséhez, korszerűsítéséhez, a felszereltség javításához. Emellett minden évben jelentős összeggel támogatta a községhez tartozó iskolákban dolgozó pedagógusokat, hogy részt vehessenek a továbbképzéseken.  

– Az önkormányzat támogatásának köszönhetően sikerült a 2020-2024-es időszakban a számítógépparkunkat korszerűsíteni, valamint egy interaktív táblát is használatba vettünk. 2023-ban összesen 832 eseményt tartottunk meg, ebből 61 volt akkreditált szakmai továbbképző program, de 509 egyéb esemény is a pedagógusok, a gyermekek és szülők oktatással kapcsolatos fáradozását segítette, valamint 262 nem tanügyi dolgozók számára készült programunk is volt – mondta Jerasz Anikó igazgató.

Fejsztámer Róbert polgármester szerint mindazok az értékek, amiket ez az intézmény képvisel, legyen az gyermekekkel való foglalkozás vagy azok képzése, a pedagógusok szakmai továbbképzése vagy a kétnyelvűségi szakháttér népszerűsítése, bevezetése a közösségi tudatba, olyan fontos tevékenységek, amelyek megalapozzák az intézmény további sikeres munkáját is.

Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Németh Ernő felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..