home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
8300 Mézeskalács kerül a gyermekekhez
(Tha)
2022.09.21.
LXXVII. évf. 38. szám
8300 Mézeskalács kerül a gyermekekhez

A Magyar Nemzeti Tanács, együttműködve a testület társalapításában működő Magyar Szó Lapkiadó Kft.-vel, a tavalyi évhez hasonlóan a Lapozó elnevezésű program keretében minden magyar tannyelven tanuló elsős és második osztályos diákot megajándékoz a Mézeskalács című gyermeklap szeptemberi számával. A kisdiákok mellett az idei évben az óvodás korosztály is megkapja – a bölcsődétől egészen az iskola-előkészítős korosztályig minden magyar, illetve vegyes tannyelvű csoport – a népszerű gyermeklap legfrissebb számát.

A programot a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Az általános iskola első osztályos tanulói már szeptember első napjaiban hozzájutottak a Mézeskalácshoz, amikor átvették a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagját. A kiadványok ünnepélyes átadására a második osztályosok számára ma két helyszínen került sor: a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában és a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény Pitypang óvodájában. Az eseményen jelen volt Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Máriás Endre, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. főszerkesztő-helyettese és Török Erna, a Mézeskalács szerkesztője.

A zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában 32 másodikos tanuló vehette át a Mézeskalács szeptemberi számát, mely az őszre és az iskolakezdésre fókuszál. Színes rovatai 35 oldalon át mutatják be és hozzák közelebb a gyerekekhez a szépirodalmat, emellett a lap segítségével új ismeretekre tehetnek szert, valamint a rajzaikat is beküldhetik a szerkesztőségbe.

A magyarkanizsai Pitypang óvoda 122 kicsinye is nagy örömmel fogadta az ajándékot, amely az intézmény mind a tíz épületében 563 gyermekhez jut el.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke elmondta, Vajdaságban összesen 8300 Mézeskalácsot osztanak ki, 5400-at az óvodákban és az iskoláskor előtti intézményekben, 1400-at az elsősöknek a beiskolázási csomagban, és 1500-at a másodikosok körében.

–Az a szándékunk, hogy megismertessük ezt a gyermekújságot, hogy a mostani óvodások és kisiskolások a későbbiekben olvasókká váljanak, a Mézeskalács mellett a Jó Pajtást, a Képes Ifjúságot, a Magyar Szót és más lapokat is forgassanak, olvassanak majd. Ez nagyon fontos, hiszen mindannyian tudjuk, hogy olvasni élmény és öröm – hangsúlyozta Jerasz Anikó. 

Máriás Endre, a Magyar Szó főszerkesztő-helyettese örömét fejezte ki, hogy a gyermekek révén mindenhonnan pozitív visszajelzés érkezik hozzájuk arra vonatkozóan, hogy nem csak ők, hanem az egész család olvassa a Magyar Szó Lapkiadó Kft. kiadványait.

Forrás: Pannon RTV, Magyarkanizsa Önkormányzata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..