home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
7723 újabb fertőzött, várható a védettségi igazolvány bevezetése
Szerbiai RTV
2021.09.15.
LXXVI. évf. 37. szám
7723 újabb fertőzött, várható a védettségi igazolvány bevezetése

Kis híján megdőlt az eddig regisztrált napi fertőzött rekord Szerbiában. Kon a védettségi igazolvány bevezetésében bízik.

7723 újabb személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést és elhunyt újabb 26 beteg a fertőzés szövődményeiben. Az eddigi csúcs tavaly december elsején egy híján 8000 volt. A járványhelyzet súlyos romlását bizonyítja az is, hogy bőven 3 ezer felett van a kórházi kezelésre szorulók száma, emellett 156-an kritikus állapotban, lélegeztetőgépen vannak. A járvány kezdete óta eddig hivatalosan 7601-en haltak meg a covid19-cel összefüggésben. A járvány 2020-as csúcsán, amikor ilyen magas volt az esetszám decemberben, számos intézkedés volt érvényben a járvány lassítása érdekében, most a válságstáb a védettségi igazolvány bevezetését fontolgatja, továbbá szigorúbban ellenőrzik a maszkhasználatot zárt térben.

Őszintén bízik benne dr. Predrag Kon, hogy bevezetik Szerbiában a védettségi igazolványt - erről beszélt a járványügyi szakember a szerb köztévében. Elmondta, a válságstáb egy része úgy gondolja, hogy azok bevezetése a népegészségügy szempontjából fontos. Kon hozzátette, nem hiszi azt, hogy a védettségi igazolvány bevezetése alkotmányellenes lenne.

Leszögezte, arról még nem egyeztettek, hogy pontosan hol kellene majd felmutatni az említett igazolást, egyelőre az előkészítés fázisában van az igazolvány bevezetése.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..