home 2024. április 22., Csilla napja
Online előfizetés
70 millió dinár a nemzeti tanácsok munkájára
2024.02.27.
LXXIX. évf. 8. szám
70 millió dinár a nemzeti tanácsok munkájára

70 millió dináros keretösszeggel támogatja a tartományi kormány a szerbiai nemzeti tanácsok munkáját. Az erről szóló szerződéseket a Tartományi Képviselőház aulájában írták alá. Ezeket az eszközöket az alaptevékenységükre használhatják fel a nemzeti tanácsok: az oktatásra, a művelődésre, a tájékoztatásra, illetve a hivatalos nyelvhasználat érvényesítésére. A támogatás másik részét pedig saját működésükre fordíthatják.


Fotó: Pannon RTV

A Magyar Nemzeti Tanács 27,93 millió dináros támogatásban részesül 2024-ben. Az állandó kiadások finanszírozására 15,25 milliós támogatási szerződést, míg az általános kiadások fedezésére 12,68 millió dináros szerződést írt alá az MNT a tartománnyal.

Tízmillió dinárral nagyobb keretösszeggel támogatja idén a tartományi kormány a 17 nemzeti kisebbség tanácsát, az év folyamán pedig várhatóan további eszközökkel járul majd hozzá munkájukhoz.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..