home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
70 év
Tomek Viktor
2016.04.10.
LXXI. évf. 14. szám
70 év

„„A vajdasági dolgozó magyarság politikai napilapja, a »Magyar Szó« és ideológiai havi folyóirata, a »HID« után, mint azok szerves kiegészítője, a mai nappal megindult e lapok tájékoztató, oktató és szórakoztató testvérlapja is. A »7 NAP«-ot, amelynek hiányát már régóta érezzük, a testvériség jegyében a Népfront segítő keze teremtette meg. A lehetőséget a népi szabadságjogok adták meg hozzá” — áll a 7 NAP első számában, abban a beköszöntőben, amelyet senki nem írt alá.

Hét évtized telt el az első szám óta, egy emberöltőnyi idő. Hetven évvel ezelőtt a lap küldetése sok mindenben eltért a maitól, egyvalamihez azonban azóta is hűek maradtunk: elsősorban tájékoztató, oktató és szórakoztató újságnak tartjuk lapunkat, mely mentes mindenféle ideológiai vértezettől, politikai egyszólamúságtól. Talán a régi Hét Nap-osok is megerősítenek abban, hogy az újságunk valami miatt midig „ellenzéki” volt, és szeretnénk azt hinni, hogy sohasem tájékoztattunk egyoldalúan, még akkor sem, amikor a lapot politikusok vagy akár párttisztviselők vezették.

A Hét Nap nemcsak a főszerkesztőből, szerkesztőkből, rovatvezetőkből áll, hanem mindazokból, akik munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak az újság elkészítéséhez, ahhoz, hogy a nyomdából kikerült Hét Nap minden héten a trafikok polcaira, illetve az újságárusokhoz kerüljön. A szerkesztőség minden egyes tagja hasznos fogaskereke a gépezetnek, mely nélkülük nem működhetne. De az újság hangulata is sokban függ a kis család hangulatától, hiszen ahogyan a szerkesztőnek van véleménye, a redakció többi tagjának is van. Előfordulhat, hogy egy-egy szerkesztőségi ülés vagy folyosói beszélgetés után a szerkesztő változtat, módosít egy kicsit az álláspontján, a véleményén, ami persze meglátszik az éppen készülő cikken is.

A mindenkori csapatnak köszönhető, hogy már hetven éve minden héten bekopogtatunk az emberek otthonába. És mindez hiábavaló munka volna, ha nem számíthatnánk „a vajdasági dolgozó magyarságra”, azaz az Olvasóra! Mert elsősorban neki készül hetven éve az újság. Hét évtizede tájékoztat, szórakoztat, művel. Ezt csinálja a Hét Nap, meg-megújuló erővel. Köszönet az Olvasónak azért, hogy kitartott, kitart mellettünk! Nélküle mi sem léteznénk!

Különkiadványunk nem a megszokott Hét Nap-os formában jelenik meg. Rendhagyó minden tekintetben. A lap hasábjain megszólalnak a korábbi kollégáink, régi Hét Nap-osok, valamint néhány szerencsés Olvasónk is.

Fogadják szeretettel jubileumi számunkat.


Kattinson az alábbi képre, és tekintse meg a szerző adatlapját is!
Tomek Viktor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..