home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
60 év után
BO
2015.06.17.
LXX. évf. 24. szám
60 év után

60 éves találkozónkat tartottuk meg mi, az egykori szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző végzős növendékei a Magyar Házban, ahol Horváth Tímea közbenjárására a Magyar Nemzeti Tanács látott vendégül bennünket.

A hat évtized igencsak megritkította sorainkat. Közülünk sokan eltávoztak már. Betegség miatt a megmaradottak sem tudtak mindannyian megjelenni. Aki csak tehette, eljött, többnyire önállóan, de bizony volt, aki egy vagy két bottal, illetve kísérőjének a karjába kapaszkodva érkezett. Így is örömteljes találkozás volt ez. A három végzős osztályból és a két tanfolyamista tagozatból összesen tizenkilencen jelentünk meg. Az egykori fiúosztályt sajnos csak egymagam képviseltem, a két lányosztályt tizenhárman, a tanfolyamistákat pedig összesen négy fiú és egy lány.

Miután körülültük a hosszú terített asztalt, a Juhász Zenekar lépett színre. Magyar tájak népi zenéjéből muzsikált el nekünk egy csokorra valót, majd a zenekar vezetője, Juhász Gábor üdvözölt bennünket, méltatva a pedagógusi hivatás szépségét, jelentőségét. Ezután sok humorral átszőtt, kellemes csevegés következett és tartott mindaddig, amíg nyolc évtizedünk erejéből futotta.

Az örömteljes találkozó megszervezéséért köszönet jár Szokola Katalinnak és Sztánkó Idának, a szíves vendéglátásért pedig a Magyar Nemzeti Tanácsnak és Horváth Tímeának.

A képen látható részvevők:

Felső sor: Körmőczi Ferenc, Bucsú Ottó, Pletl Gizella, Molnár Csikós Benedek, Kolozsvári Imre, Beherer Ilona, Virág Rozália, Pletikoszity Ilona, Berecz Klára, Mojzes Mihály. 

Ülnek: Szőczi Ilona, Varga Viktória, Várkonyi Magdolna, Elek Irén, Sztánkó Ida, Szokola Katalin, Tóth Magdolna, Sáfrány Ágota, Lakatos Margit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..