home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
60 döntőse volt a Petőfi-szavalóversenynek
2023.03.14.
LXXVIII. évf. 10. szám
60 döntőse volt a Petőfi-szavalóversenynek

A Petőfi-szavalóverseny döntőjét, ahol a bácsfeketehegyi elődöntőn arany minősítésben részesült versenyzők léptek a zsűri és a közönség elé, március 11-én, tartották meg Újvidéken, az Egység Kulturális Központban. A versmondók megmérettetését a Mozdulj! Petőfi! elnevezésű vajdasági programsorozat keretében hirdették meg. 

A verseny 60 döntőse, általános és középiskolások, valamint felnőttek, egy-egy Petőfi Sándor-verssel mutatkozott be. Az esemény a verseny jellege mellett a költészet népszerűsítésére és a verstanulás ösztönzésére is összpontosított.

A már ismert zsűri  új felosztásban hallgatta meg, két, párhuzamos helyszínen a szavalókat: a János Vitéz-zsűrben Hajdú Sára, Mészáros Gábor és Ozsvár Róbert színművészek, az Iluska-zsűriben pedig dr. Góli Kornélia dramaturg, Lőrinc Tímea színművész és dr. Mezei Kinga színművész, rendező értékeltek.

A jelentkezők oklevelet, a legjobbak bronz, ezüst és arany minősítéseket érdemeltek ki. A három dobogós helyezett értékes könyvcsomagot, valamint családi belépőt kapott a kiskőrösi Petőfi Emlékház és Múzeumba. A díjazott szavalók felkészítőinek munkáját is könyvcsomaggal köszönték meg a Magyar Szó Lapkiadó Kft. jóvoltából. Öt középiskolás a Csíkcsomortánban megrendezésre kerülő Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba kapott meghívást, akik ingyenes ellátással vehetnek részt a nyári verskurzuson Erdélyben. A táborra szóló meghívókat Mihályi Magdolna, a Verstábor szervezője adta át a kiválasztottaknak.

A rendezvényt a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, valamint a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, és az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ szervezésében valósították meg.

A Petőfi-szavalóverseny döntőjének eredményei:

I. kategória (1-2. osztály):

  1. Holló Olga
  2. Molnár Marcell
  3. Major Noémi

II. kategória (3-4. osztály):

  1. Zakinszky Emina
  2. Jurcsák Renáta
  3. Szalkai Áron

III. kategória (5-6. osztály):

  1. Szabó Vilmos
  2. Dulity Adrián
  3. Hajvert Zalán

IV. kategória (7-8. osztály):

  1. Jurcsák Róbert
  2. Lovas Jázmin, Gál Lajos (megosztott)
  3. Bába Kristóf, Tóth Vilmos (megosztott)

V. kategória (középiskolások):

  1. Vajda Noa Pálma
  2. Lengyel Emma
  3. Gál Flóra

A Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba meghívást kaptak: Vajda Noa Pálma, Lengyel Emma, Gál Flóra, Horváth Kinga és Oláh Réka

VI. kategória (felnőttek):

  1. Kerekes Zalán, Török Gabriella (megosztott)
  2. Brasnyó Albert

Harmadik helyezettet a zsűri nem hirdetett.

 

Forrás: Pannon RTV, VM4K

Fotók: VM4K

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..