home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
6,2 milliárd dinárral növekedett a tartomány költségvetése
2023.07.28.
LXXVIII. évf. 30. szám
6,2 milliárd dinárral növekedett a tartomány költségvetése

A tartományi kormány elfogadta a költségvetésének második módosítási javaslatát. Az újabb 6,2 milliárdos növekedéssel a büdzsé 122,9 milliárd dinárt tesz ki. Erre azért kerülhetett sor, mert a jövedelemadóból származó összegek révén jelentősen megnőtt a bevétel – olvasható a tartományi kormány üléséről kiadott közleményben. 

A költségvetés beruházásokra vonatkozó része a módosítással 4,3 milliárddal nőtt, és így 45,5 milliárd dinár lett.

További 1,65 milliárd dinárt terveznek az egészségügyi beruházásokra, melyből a Kamenica 3 klinika és a Szabadkai Közkórház eszközbővítését is finanszírozzák majd.

Félmilliárd dinárt irányoznak elő a vihar következményeinek felszámolására, 250 milliót Újvidéknek, 100 milliót Bácspalánkának, 50-50 millió dinárt pedig Szávaszentdemeternek, Šidnek és Rumának.


Fotó: Tartományi Kormány

Az Árutartalékok Igazgatósága 100 millió dinárt különített el a vészhelyzetben szükséges építési anyagok és áramfejlesztők beszerzésére.

A mezőgazdaság és vízgazdálkodás területén további 450 millió dinárt terveznek a Duna-Tisza-Duna csatornahálózat rendezésére, karbantartására, az öntözési kapacitás növelésére, valamint az illegális hulladéklerakók eltávolítására a mezőgazdasági területekről.

További 405 millió dinár jut a szociális védelmi intézmények infrastruktúrájának korszerűsítésére és a szolgáltatási programjaik javítására.

A közúti biztonság növelése érdekében többek között támogatják a közlekedési infrastruktúra terv- és műszaki dokumentációinak a kidolgozását elkerülő utak, körgyűrűk létrehozására.

A megnövekedett költségvetésből több pénz jut az idegenforgalom fejlesztésére, a sport- és ifjúsági projektumok megvalósítására, a kultúra és kulturális örökségvédelem területén jelentkező tervekre, a felsősoktatási intézmények felújítására, a környezetvédelemhez, a várostervezéshez, a kommunális infrastruktúra fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez kapcsolódó projektek támogatására is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..