home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
50 millió dinár tartományi támogatás a zentai iskoláknak
Pannon RTV
2021.10.06.
LXXVI. évf. 40. szám
50 millió dinár tartományi támogatás a zentai iskoláknak

Zenta község általános iskoláiban járt Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár. A helyi önkormányzati vezetőkkel azokat a felújítási munkálatokat tekintette meg, amelyek az elmúlt időszakban a tartományi támogatásból valósultak meg.

A látogatás a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola felsőhegyi kihelyezett tagozatán kezdődött. Az intézményben korábban több munkálat zajlott, jelenleg az illemhelyek korszerűsítésére van folyamatban – hangsúlyozta Gordán Kolos igazgató, aki azt is elmondta, a felsőhegyi iskola tornatermének a fűtését is szeretnék kicserélni. A tartományi titkárság jóvoltából a Petőfi Sándor iskolában 14 ablakot cseréltek ki, és beadtak egy újabb pályázatot is, amely további 12 ablakra vonatkozik.

Megtekinttették az adahatári tanyai iskolát is, ahol 2003 óta nincs tanítás, az épület azonban idegenforgalmi szempontból jelentős. A küldöttség járt a teljesen felújított zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskolában is.  

A tartományi oktatási titkárság az elmúlt időszakban megközelítőleg 50 millió dinár értékű támogatással járult hozzá a Zenta községbeli iskolák felújítási munkálataihoz, és ez az összeg a jövőben megjelenő pályázatoknak köszönhetően tovább növekszik – nyilatkozta Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár. Ez az összeg több egy-két millió dináros támogatásból tevődik össze és az oktatási intézmények minden évben részt vesznek az aktuális pályázatokon.

Fotó: Pannon RTV / Ürményi Frigyes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..