home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
4078-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.06.17.
LXXV. évf. 25. szám
4078-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt két idős, krónikus beteg, és eggyel, 4078-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

A kormányzati portálon azt írták: ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 567-re emelkedett, 2547-en már meggyógyultak.
Az aktív fertőzöttek száma 964. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.
Az oldal adatai szerint 7545-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 242 139.
Kiemelték: a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret: a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül.
A kormány szerdán tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.
Kiemelték, a veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően - sok más országgal ellentétben — el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket, a több ezer halálesetet.
Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz — írták.
A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelt figyelemmel követi a kormány, a járványügyi hatóság, továbbra is működik az operatív törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendelik a járványügyi bevetési egység beavatkozását — tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).



A szentbenedeki Kornis kastély — A Dés mellett található szentbenedeki Kornis kastély. A kastély 1602-ben került a Kornisok birtokába, mikor Keresztúri Kristóf leányát, Keresztúri Katát feleségül vette Kornis Boldizsár háromszéki főkapitány. Az utolsó nagy építkezést Kornis Zsigmond rendelte el, így készült el 1720-ra a felvonóhíddal és farkasveremmel kiegészített kaputorony. A kapu fölött még látható a gróf egyszarvús-címeres emléktáblája és az építés éve (MTI/Kiss Gábor)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..