home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
4039 új fertőzött, kötelező a maszk tömegközlekedésben Magyarországon
2021.10.28.
LXXVI. évf. 43. szám
4039 új fertőzött, kötelező a maszk tömegközlekedésben Magyarországon

Újabb 4039 fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a koronavírus szövődményei következtében pedig elhunyt 45 beteg - tájékoztat a koronavirus.gov.hu. A munkaadók engedély kapnak, hogy előírják a kötelező oltakozást.

Eddig közel 6 millió embert oltottak be Magyarországon, 1 millió 164 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. Kórházban 1970 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen. 

Gulyás Gergely, a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszámolt a további döntésekről is. Az operatív törzs javaslatai alapján három intézkedést vezetnek be. A munkaadók szervezeteinek javaslatára a munkaadók engedély kapnak, hogy előírják a kötelező oltakozást. A magyar állam szintén munkáltató, így az állami szervek esetében is előírhatják az oltási kötelezettséget. Az önkormányzatoknál a polgármesterek döntenek a kötelező oltás elrendeléséről. November elsejétől a közlekedési eszközökön újra kötelező lesz a maszkviselés. Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. A szociális intézmények esetén pedig az intézményvezetőket feljogosítják a látogatási tilalomról való döntésre.

Forrás: MTI, hirado.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..