home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
3970-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.06.05.
LXXV. évf. 23. szám
3970-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 3 krónikus beteg és 16-tal, 3970-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek délelőtt.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 542-ra emelkedett. 2245-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1183-ra csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 397 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 9693-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 202 606.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

"A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz" - írták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1886 ember) és Pest megyében (575) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (371), Komárom-Esztergom megye (273), Zala megye (257) és Csongrád megye (115). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.



Trianon 100 - Száz táncos közös néptánc előadása a budapesti Hősök terén. Táncosok a Táncszáz a Hősök terén rendezvényen az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján 2020. június 4-én. A megemlékezést a Magyar Teátrumi Társaság szervezte, amelyen száz táncos közös, élőzenével kísért néptánc előadása emlékeztet a trianoni diktátumra annak száz évvel ezelőtti aláírása órájában és percében (MTI/Mohai Balázs)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..