home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
''Segítsetek egymásnak magasan repülni...” - A szerző felvételei
KEIPER Kornélia
2012.05.09.
LXVII. évf. 19. szám
''Segítsetek egymásnak magasan repülni...” - A szerző felvételei

Az érkezés pillanataiÁprilis közepén hittanos lelkinapot tartottak Csantavéren. A rendezvény főszervezője a Fáklya keresztény Ifjúsági Egyesület és ft. Utcai Róbert csantavéri plébános volt.
Zenés dicsőítés a szabadkai Ébredés zenekarralA Vajdaság több településéről érkező mintegy hat...

Az érkezés pillanatai

Április közepén hittanos lelkinapot tartottak Csantavéren. A rendezvény főszervezője a Fáklya keresztény Ifjúsági Egyesület és ft. Utcai Róbert csantavéri plébános volt.

Zenés dicsőítés a szabadkai Ébredés zenekarral

A Vajdaság több településéről érkező mintegy hatszáz általános iskolást a regisztráció ideje alatt a szabadkai Ébredés zenekar keresztény könnyűzenével bátorította és szórakoztatta.
A délelőtt folyamán ft. Szűcs Balázs magyarországi egyetemi lelkész tartott előadást. A gyerekek figyelemmel hallgatták a finom humorral átszőtt beszámolót. A két előadás között csoportbeszélgetés folyt 25 csoportvezető irányításával. Ebben a munkában a szabadkai cserkészek hat főből álló csapata is részt vállalt. A zenei dicsőítést -- az Ébredés zenekar vezetésével -- a hittanosok lelkesen fogadták. Felemelő érzés volt hallani a szebbnél szebb dalokat néhány száz gyerek együttes előadásában.
Az ebédről ft. Utcai Róbert atya gondoskodott a helyiek támogatásával. Éhes gyerekhad lepte el az alkalmi ebédlőül szolgáló plébániaudvart.
A futballpályán táncolni, métázni, focizni, röplabdázni, rajzolni, beszélgetni, sétálni is lehetett. A kétórásra tervezett játékidő kicsit rövidebbre sikeredett, mert szemerkélni kezdett az eső, de a kitűnő hangulaton ez mit sem változtatott.
A lelkinap alkalmából rajz- és irodalompályázatot is hirdettek. Sok pályamunka érkezett mindkét kategóriában. A zsűrizést vállaló két pedagógus nem volt irigylésre méltó helyzetben. Nehezen született meg a döntés, a véleményezés, válogatás több fordulóban zajlott. A jutalomkönyvek kiosztására a szentmise előtt került sor.
A nap záróakkordjaként megtartott szentmisét több pap celebrálta. Többen a hittanosaikat hozták el a rendezvényre, de olyan lelkész is volt, aki csak megjelent, ám ez is elegendő volt ahhoz, hogy emelje a fényét az eseménynek.
Lélekben gazdagabbak lettek a nagyszerű megmozdulás tanúi, akik ezen a borongós szombaton a televízió vagy a számítógép előtt való ücsörgés helyett a vallási rendezvényt választották.
Isten áldását kérjük, hogy őrizzen meg minden szervezőt és támogatót szeretetében. Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..