home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
''Gyermekeinkkel is megszerettetni a szépet”
Martinek Imre
2009.07.01.
LXIV. évf. 26. szám
''Gyermekeinkkel is megszerettetni a szépet”

Soraikban a legkisebbeknek is van helyükAdtunk már hírt a megalakulásukról, s arról is, hogy hosszabb távon terveznek úgymond nyeregben maradni. Csoportképü(n)k mégis kerek egy esztendő múltán készült el, miután az ígéretek mellé a lányok gazdag fénykép-dokumentációval bizonyítható, sikeres...

Soraikban a legkisebbeknek is van helyük

Adtunk már hírt a megalakulásukról, s arról is, hogy hosszabb távon terveznek úgymond nyeregben maradni. Csoportképü(n)k mégis kerek egy esztendő múltán készült el, miután az ígéretek mellé a lányok gazdag fénykép-dokumentációval bizonyítható, sikeres fellépéseket is felsorakoztattak.
- A Kéknefelejcs énekcsoport másfél éve működik a torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon keretében - nyilatkozta Alföldi Eszter, a csoport ügyintéző mindenese. Bevallom, türelmes győzködés után, hiszen szerinte annak motorját, amit tesznek, nem a pénz, a hírnév, a publicitás működteti, hanem...
- Szeretünk énekelni. Önmagunk és mások örömére. És tesszük is, ha csak egy mód van rá! Döntéseinket közösen hozzuk, a felbukkanó gondokat pedig megbeszéljük és orvosoljuk. Ez is összetart bennünket, nemcsak a ''munka”, amivel belső késztetésből ''foglalkozunk”. Fiatal, kisgyermekes anyukák és nagylányok énekelnek a kórusban. A dalok kiválasztásában és betanításában Fábián Eszter segít, a zenei kíséretet újabban Bakator János és Dékány Imre biztosítják gitáron, illetve hegedűn.
Az átlag hattagú felállást jelenleg Balogi Ágnes, Beszédes Ildikó, Kovács Csilla, Fábián Eszter, Alföldi Eszter és Nagy Emília alkotja, de a tavaly márciusi bemutatkozó fellépésük óta Komáromi Mónika és Beszédes Mária részvételéről is hírt adott a csapat munkanaplója. Az ürményházi után visszatérő részvevői voltak az idei, fejértelepi dél-bánáti szemlének, illetve a nagykikindai után a kishegyesi Durindónak. Vendégszerepeltek Temesvárott és Rékáson, az antalfalvi Októberi napokon, felléptek a tavalyi Betlehemes Találkozón. Emelték továbbá a fényét a pancsovai március 15-i megemlékező ünnepségnek, a felújított torontálvásárhelyi művelődési otthon felavatási ünnepségének. Próbáikra, összejöveteleikre keddenként és csütörtökönként szakítanak időt, főállású és ''civil” elfoglaltságaik mellett.
* Említette, hogy a Kéknefelejcs korosztálya nemcsak fiatal, de tagjainak többsége ugyanakkor kisgyermekes szülő is. Hogyan tudják (össze)egyeztetni ezt a szerepkört a pluszmunkát igénylő művelődési tevékenységgel?
- Saját nevemben szólok mindenekelőtt, de hiszem, hogy kiegyensúlyozottságról egyedül csak úgy lehet szó, ha gyermekeinket is szép lassan bevonjuk a művelődési életbe. Néha magunkkal hozzuk őket a próbákra, hadd ízlelgessék ők is ezeket az énekeket, dalokat. Legalább nem idegenkednek majd később tőlük, ha már nagyobbacskák lesznek. Sőt egyszer majd ők is dalra fakadnak. Gyermekeinkkel is meg kell szerettetni a szépet, a maradandót. E csúnya, nehéz időkben pedig kiváltképpen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..