home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
''Elfújta a szél”
VASTAG M. Csilla
2012.08.08.
LXVII. évf. 32. szám
''Elfújta a szél”

Az érdeklődő közönség - Cs. Berák Benitta fotójaNemrégiben harmadik alkalommal rendezték meg a falunapot Hódegyházán. Az esemény reggelén motorok robaja ébresztette az amúgy csendes kis település lakóit. A motoros és fiákeres bevonulás után az érkező vendégeket frissen sült lángossal várták...

Az érdeklődő közönség - Cs. Berák Benitta fotója

Nemrégiben harmadik alkalommal rendezték meg a falunapot Hódegyházán. Az esemény reggelén motorok robaja ébresztette az amúgy csendes kis település lakóit. A motoros és fiákeres bevonulás után az érkező vendégeket frissen sült lángossal várták a helybeli asszonyok.
Miután Nagy Emil, a helyi közösség elnöke üdvözölte az idelátogatókat, megkezdődött a főzőverseny, amelyre 18 csapat nevezett be a környező településekről. Hódegyháza testvérfaluja, Bordány is jelen volt az egész napos programon.
Az érdeklődők megkóstolhatták a kürtőskalácsot, és a rekkenő hőségben fagyizhattak, hideg üdítőket fogyaszthattak a sátor árnyékában, vagy nézelődhettek a kirakodóvásárban. A gyerekek örömére trambulint és légvárat állítottak fel a focipálya gyepén.
A kultúrműsorban bemutatták az első faluújságot, Hódegyháza tájékoztató lapját, először avattak díszpolgárokat Martonosi Simon nyugdíjas tanár úr és Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa személyében, akik munkájukkal kiérdemelték az emberek tiszteletét és elismerését. A műsort szavalatokkal, tánccal, népdalokkal tették színesebbé a helyi és a szomszéd falubeli fellépők.
A fiatal- és középkorosztály tagjai remekül szórakozhattak a homokfocin és a kötélhúzó versenyen.
A szentmisét a Szent Mihály katolikus templomban tartották meg, majd pedig a parókia épületében az ebédre is sor került.
A vidám és tartalmas napnak, valamint a késő délutánra ígért utcabálnak a hirtelen támadt viharos szél és eső vetett véget -- a csapadék egyúttal az emberek jókedvét is elmosta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..