home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
''A szép mozgás a szem muzsikája”
K. E.
2012.05.16.
LXVII. évf. 20. szám
''A szép mozgás a szem muzsikája”

A tánc világnapja alkalmából Örökmozgó címmel mutatkoztak be az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör moderntánc-csoportjai....

A tánc világnapja alkalmából Örökmozgó címmel mutatkoztak be az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör moderntánc-csoportjai.
A színházteremben megtartott rendezvény produkcióira, valamint a Friss Györgyi és Szabatka Éva által kreált ruhákra sokan voltak kíváncsiak.
Az egybegyűlteket Nagy Klára, a kultúrkör alelnöke üdvözölte.
A legidősebbek a Bognár Renáta és Horváth Zsolt által koreografált latin egyveleget mutatták be, Kéringer Kinga, valamint a Bezeg Réka--Bozsóki Nina-kettős disco freestyle-lal, Gyurcsik Heléna diszkótánccal lépett színre, s fellépett Lovasi Ottó és Péter Lea is, akik kétszer szerezték meg a világbajnoki címet az IFMD táncszövetség által szervezett versenyen latin-showtánc kategóriában. A közönség élvezhette a szamba-csacsacsa mixet, latin-amerikai egyveleget, akrobatikus produkciót és a kis óvodások, elsősök és negyedikesek táncát is...
A kultúrkör tánccsoportja számos versenyen, Európa- és világbajnokságon, nemzetközi kupán indult az elmúlt években, tagjai több országos bajnoki címet szereztek. Jártak Magyarországon, bemutatkoztak Olaszországban, Horvátországban, Romániában, Csehországban és Lengyelországban is.
A fellépőkkel Kohajda Noémi, Péter Dianna, Sass Szabina és Bennárik Anna táncoktatók foglakoztak.
A tizenhárom műsorszámból álló bemutatót a budapesti Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..