home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
3816-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.05.28.
LXXV. évf. 22. szám
3816-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 4 krónikus beteg, és 23-mal, 3816-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 509-re emelkedett. 1996-an már gyógyultan távoztak a kórházból.
Az aktív fertőzöttek száma 1311-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Közölték: 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.
Az oldal adatai szerint jelenleg 11 525-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 174 011.
Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. 
A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot — közölték. Azt írták: a különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben Magyarországon el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1818 ember) és Pest megyében (541) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (369), Zala megye (251), Komárom-Esztergom megye (250) és Csongrád megye (115). A legkevesebb fertőzött Békés megyében (11) és Heves megyében (13) van Magyarországon.



Molnárfecskék (Delichon urbicum) a felújított művelődési ház eresze alá szerelt műfészkeknél Pásztó Mátrakeresztes településrészén 2020. május 27-én. Az intézmény energetikai korszerűsítését fecskebarát módon oldották meg, a régi fészkek helyére mesterséges fészkeket helyeztek el. (MTI/Komka Péter)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..