35-ből 30

35-ből 30

A Magyar Összefogás fölényesen nyerte az MNT-választást

A leadott szavazatok 90 százalékát a Vajdasági Magyar Szövetség vezette Magyar Összefogás kapta, így saját adataik szerint a 35 tagú MNT-be 30 képviselő erről a listáról kerül be.

Az előzetes eredmények ismeretében tartott vasárnap esti sajtótájékoztatóján Pásztor István, a VMSZ elnöke kijelentette: a vajdasági magyarok ezzel elismerték a testület eddigi eredményeit és a további nemzeti, közösségi építkezés mellett voksoltak. Ugyanakkor az eredmények azt jelentik – hangsúlyozta –, hogy a közösség nem kér a Magyar Mozgalom gyűlöletkelő, megosztó politikájából. Egyben felszólította az MM-t, hogy hagyjon fel az ilyen jellegű hangulatkeltéssel, és felajánlotta a párbeszéd lehetőségét.

Öt képviselője lehet a Magyar Mozgalomnak a Magyar Nemzeti Tanácsban a VMSZ előzetes adatai szerint, az MM ugyanakkor több mandátumra számít, hiszen az adatok nem véglegesek. Zsoldos Ferenc listavezető esti sajtótájékoztatóján azt mondta, a falat ugyan nem sikerült áttörni, ám nem vallottak kudarcot, hiszen saját adataik szerint a tömbben a választók 30 százaléka voksolt rájuk. Zsoldos ugyanakkor hangsúlyozta: egyes választási adatokat kétkedéssel fogadnak. Megerősítette: folytatják a megkezdett lázadást a túlpolitizált rendszer ellen.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

35-ből 30
Zene
35-ből 30
Heti Interjúnk
Facebook

Támogatóink