home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
33. szüreti napok Palicson
Bíró Tímea
2023.09.06.
LXXVIII. évf. 36. szám
33. szüreti napok Palicson

A hétvégén, vagyis szeptember 9-én és 10-én rendezik meg a Palicsi-tó partján és a Vigadó környékén a 33. szüreti napokat Palicson. A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nagy hagyományú eseményen az idén is képviseltetik magukat a borászatok, a kézművesalkotók, a zöldség- és gyümölcstermelők, de gyermekszínházi előadás, koncertek, illetve kézműves-foglalkozások is gazdagítják a programot.

A sajtótájékoztatón Ercsi Hargita, a városi tanács idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja kiemelte, hogy a rendezvény nagyon sok látogatót és turistát vonz Palicsra:

— Nagy öröm Palics és Szabadka város számára is, hogy a különböző rendezvények gazdagítják a turisztikai kínálatot. A helyszínt illetően a Vigadó terasza, a nagypark és a Palicsi-tó melletti sétányon kerül megrendezésre a programsorozat, ami gyerekprogramokból, kulturális műsorokból és esti koncertekből áll.

Skarlák Gabriella, a Palics Park Kft. képviselője elmondta, hogy sokan jelezték a részvételi szándékukat, így jelenleg több mint hetven kiállítónál tartanak, de folyamatban van még a jelentkezés:

— A látogatókat gazdag gyümölcs- és zöldségkínálat várja, valamint a kézművesmesterségek kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők. Természetesen megtalálható lesz majd a méz és az elmaradhatatlan pálinka, bor. A látogatók a kiállított termékek nagy részét meg is tudják majd kóstolni. Fontos kiemelni, hogy mint ahogyan eddig is, az idei rendezvényünk is humanitárius jellegű, így az összes kiállított zöldséget és gyümölcsöt később a Kolevka Gyermekotthonnak adományozzuk. A szüreti napok társszervezője a Rotary Club, amely gazdagítja a gasztronómiai kínálatot, és ők is humanitárius céllal dolgoznak. Változatos zenei programmal készültünk, így a két nap során fellépnek a Stars és Creative Studio táncosai, a Vajdasági Aranyfurulya, a Femina Vox női kórus, az Adaggio vegyes kórus, a Bajnatski Biseri kórus, valamint a Ravnica tamburazenekar fellépését tekinthetik meg szombat este 18 órakor, vasárnap este 18 órakor pedig a Joker zenekart hallhatja a közönség. A rendezvény mindkét napján ugrálóvárak, gyermekanimátorok, illetve szerb és magyar nyelvű gyermekelőadások várják a legkisebbeket. A Palicsi Vitorlásklub immár hagyományosan az idén is megrendezi a regattát, ami szombaton délben rajtol el.

A sajtótájékoztatón Grbić Ludasi Adél a Rotary Club képviseletében elmondta, hogy szombaton több helyszínen ételeket és italokat kínálnak a látogatóknak, és az eladásból befolyt összeget a legsikeresebb és a rászoruló egyetemisták megsegítésére fordítják. A Rotary Club standjait szombaton 10 órától 18 óráig kereshetik a női strand melletti sétányon.

A szüreti napok társszervezője az Arena Zabatkiensis borlovagrend, melynek képviseletében Dragutin Miljković volt jelen a sajtótájékoztatón, és elmondta, hogy az idén is megválasztják az év borászát és a szüret királynőjét. Az idén húszéves borlovagrend a jubileum alkalmából könyvbemutatót tart, és kiosztják a szervezet elismeréseit.

A szüreti napok részletes programja megtalálható a Palics Park Kft. honlapján és Facebook-oldalán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..