home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
25 év az óbecsei hívek szolgálatában
Szilágyi Edit
2023.09.01.
LXXVIII. évf. 35. szám
25 év az óbecsei hívek szolgálatában

Szent Szűzanyánk ó, fogadd hitvallomásunkat!

Akarjuk Istent Atyánknak itt lent

És örök Királynak egyaránt

Ft. Fuderer László, az óbecsei belvárosi Nagyboldogasszony-plébániatemplom plébánosa augusztus 28-án Szent Ágoston szerzetes, püspök, egyházatya (354. 11. 13. — 430. 08. 28) napján adott hálát Istennek a 25 éve tartó papi szolgálatáért.

Napjára pontosan 25 éve nevezte ki Pénzes János püspök atya Óbecse plébánosának, ettől a naptól szolgálja a rábízott közösséget. Az ünnepi szentmisén hálát adott a kegyelemért, és Isten áldását kérte az Óbecsén született, szolgált vagy elhunyt papokra, az óbecseiekre.

Az ünnepeltet a Pasztorális Tanács nevében köszöntötték, méltatva eddigi termékeny tevékenységét. A köszöntőhöz csatlakozott az óbecsei származású Msgr. Fazekas Ferenc püspöki helynök, arra kérve Istent, hogy adjon az ünnepeltnek bölcsességet, kísérje az Úr áldása Fuderer atyát és az óbecsei híveket.

Fuderer atya arra ösztönözte a megjelenteket, hogy gondolkodjanak el azon, milyen választ adnának a következő kérdésekre: Hol vagyok? Ki vagyok? Kik vannak velem? Miért vagyunk itt? A válaszokat is megadva mondta, hogy a templomban, Isten házában vagyunk, és jók vagyunk, mások is azok, hiszen az emberben van az Isten adta jóság, Isten meghívására érkeztünk. Isten, a házigazda, asztalához hívott, hívőként jöttünk, hogy egykor részesei legyünk Jézus mennyei lakomájának — hangsúlyozta, majd Isten áldását kérte a hívekre, azt kívánva, hogy egykor valamennyien részesei lehessünk Jézus mennyei lakomájának.

A hálaadó szentmisén megjelentek pap testvérei, ft. Fazekas Ferenc, ft. Pósa László, ft. Magó László, ft. Baranyi László, ft. Világos Miklós, ft. Kozma Róbert, ft. Gutási Ákos és ft. Szungyi Károly, valamint a pravoszláv pap. Az önkormányzat nevében Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke adta meg jelenlétével a tiszteletet az ünnepeltnek.

A templom falait bejárta az ima, az orgona dala és a kórus éneke.

A szentmise után a plébános közös vacsorára hívta a vendégeit. A szívből jövő ajándékok mosolyt csaltak az ünneplő arcára, a zene emelte a hangulatot, és mind együtt a közösségben rejlő összetartó erő örömét.

Isten éltesse Fuderer atyát, és a Jóisten tartsa meg közöttünk még sokáig!

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..