home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
25 esztendeje hunyt el a nép hercegnője
Talpai Lóránt
2022.09.08.
LXXVII. évf. 36. szám
25 esztendeje hunyt el a nép hercegnője

Dianára emlékeztek Párizsban — Lengyelország háborús jóvátételt követelne — Kiesett az ablakon a Lukoil elnöke

Dianára emlékeztek Párizsban

Negyed évszázaddal ezelőtt hunyt el a britek ikonikus hercegnője. A megemlékezők Párizsban a Pont de l’Alma közelében gyűltek össze, a helyszín közelében történt ugyanis a végzetes autóbaleset. Diana számára teher volt az őt állandóan követő fotósok hada, talán ez is okozta vesztét. Népszerűségét szívesen állította jó ügyek szolgálatába. Példaként említhető a taposóaknák felszámolása, valamint az AIDS-kutatások fellendítése terén is rendkívül sokat segített. A nép hercegnőjének is nevezett Diana hatalmas űrt hagyott maga után, melyet a mai napig sem tudnak betölteni az Egyesült Királyságban. Az ott élőket az sem nyugtatja meg, hogy számtalan összeesküvés-elmélet és rejtély övezi a végzetes autóbalesetben elhunyt hercegnőt.

 

Lengyelország háborús jóvátételt követelne

A lengyel kormány azt szeretné, ha Németország háborús jóvátételben részesítené. Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt elnöke szerint Lengyelország a II. világháború alatt több mint 1,32 ezermilliárd eurónak megfelelő összeggel károsult. Most ezt szeretnék megfizettetni Németországgal. A háborús károkról szóló jelentést egy 2017 szeptembere óta működő lengyel parlamenti munkacsoport készítette. Kaczyński a terjedelmes dokumentumnak a varsói királyi várban szervezett bemutatóján arról beszélt, hogy a II. világháború kitörésének 83. évfordulója megfelelő arra, hogy Lengyelország kártérítést kapjon azért, amit Németország 1939 és 1945 között tett. Hozzáfűzte még, hogy a német támadás következtében elszenvedett lengyel károkat „konzervatív”, visszafogott módszert alkalmazva 6,2 ezermilliárd złotyra becsülték.

 

Kiesett az ablakon a Lukoil elnöke

Különös balesetben vesztette életét Ravil Maganov, a Lukoil elnöke. Oroszország második legnagyobb olajvállalatának vezetője egy moszkvai kórház ablakából zuhant ki. A hatvanhét éves férfi halálának híréről az orosz sajtó is beszámolt. Az esetet főként az teszi titokzatossá, hogy Maganov korábban nyíltan bírálta Oroszország Ukrajna elleni invázióját. Az orosz sajtó egy része egyébként öngyilkosságként, míg a másik fele balesetként kezeli a történést. Furcsa tényező az is, hogy a Lukoil elnöke a kórház egy olyan részlegén esett ki a hatodik emeletről, ahol nincsenek térfigyelő kamerák. Az orosz portálok közül azok, amelyek balesetként hivatkoznak Maganov halálára, azt írják, a férfi kiment dohányozni az erkélyre, és onnan esett le.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..