home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
219 millió dinár a viharban megsérült oktatási intézményeknek
2023.08.16.
LXXVIII. évf. 33. szám
219 millió dinár a viharban megsérült oktatási intézményeknek

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, szerződést adott át 42 általános- és középiskola képviselőinek 46 projekt megvalósítására a júliusban viharkárokat szenvedett vajdasági iskolákban – olvasható a médiának eljuttatott közleményben.

–Arra számítok, hogy a pályázati összegnek, valamint annak a támogatásnak köszönhetően, amelyet a tartományi kormány a történések után néhány nappal különített el elsősorban az óvodák, valamint az általános és középiskolák számára, a tanév újjáépített és felújított létesítményekben kezdődik meg – mondta Mirović, és kiemelte, a munkálatok egy része szeptemberben is folytatódik.

Igor Mirović szavai szerint a tartományi kormány eddig több mint 900 millió dinárt szánt a viharkárok helyreállítására a középületeken, ebből 700 millió dinár közvetlen forrásokból már a városok és önkormányzatok rendelkezésére áll. Ezeknek az eszközöknek egy részét ugyancsak az oktatási intézményekre fordítják.

A sürgős javítások finanszírozását a tartományi kormány biztosította a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán.

Igor Mirović rámutatott, az egészségügyi létesítményekben és a kulturális központokban is folyik a viharkárok felszámolása, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a vallási létesítményekre is.

Forrás: Közlemény

Fotók: Tartományi Kormány

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..