home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
2022 utolsó magyar újdonságai
Zvekán Péter
2023.01.13.
LXXVIII. évf. 1. szám
2022 utolsó magyar újdonságai

Sugarloaf x Lotfi Begi: Solatido — The Sign: Sok pénz — Zséda: Esik a hó

Sugarloaf x Lotfi Begi: Solatido

Egyfelől ott van Magyarország legmenőbb DJ/producere, másfelől ott van a szintén magyar, aranylemezes csapat, a Sugarloaf. És hogy milyen az, amikor összefognak? Nos, ezt mutatja meg közös munkájuk gyümölcse, a Solatido. De mi is ez a cím?

„A szó-lá-ti-dó szolmizációt Kodály Zoltán országában mindenki ismeri generációkon átívelve. Eléggé pozitív, azonnali dallamtapadást okoz a zene és a szöveg egyaránt” — meséli a Sugarloaf együttes szerzője és előadója, Tóth Szabi, aki már régóta tervezett egy kollabot Begivel. A közös munka során kiderült, hogy sok hasonlóság van köztük: a zene iránti szeretet és elhivatottság mellett a foci, de meglepően a Metallica-fanatizmusuk is idesorolható.

Az újdonsághoz természetesen egy klip is készült. A csapat koncepciója az volt, hogy egy igazán színes, könnyed képi világot hozzon létre, ezért is esett a választás a Szelfi Múzeumra, melytől igazán egyedi hangulatba keveredünk, ha megtekintjük és meghallgatjuk a végeredményt.

 

The Sign: Sok pénz

Egy biztos: mi, emberek, szeretjük a pénzt. Főleg költeni. Ott van például a Black Friday, vagyis az őrült hajsza a legmenőbb darabokért, hogy a karácsonyi ajándék esetében is megmutathassuk, mennyire „sok pénz” van a zsebünkben. A miskolci The Sign zenekar éppen ezt a világot dolgozza fel a Sok pénz című újdonságában. „Manapság sokat hallani, hogy anyagias világban élünk. Én azt látom, hogy szinte semmi sem maradt körülöttünk, amit ne pénzben mérnénk. Egyre több az érdek és egyre kevesebb a szeretetkapcsolat” — mesélte a frontember, Czinke Máté szerzeménye hátterét. — „Különösen vonatkozik ez a dal a Black Friday-re és a karácsony előtti hajszára. Ilyenkor még fontosabb, hogy az emberi kapcsolódást és a törődést tartsuk szem előtt, ahelyett, hogy a pénzben mérhető, gyorsan elavuló vagy elévülő tömegtermékeket hajszoljuk.

 

Zséda: Esik a hó

A 2005-ben megjelent Ünnep című album után Zséda az idén egy vadonatúj karácsonyi dallal lepte meg a hallgatókat. Ez az Esik a hó, mely egyébként tök jó lett.

Olyan sok dolog miatt aggódunk mostanában. Szeretném, ha legalább karácsony alkalmából senkinek nem kellene. Nem annyira fontos, hogy időben elkészül-e a halászlé, vagy hogy egyenesen áll-e minden rojt a szőnyegen. A lényeg az öröm, melyet egymásnak tudunk adni azzal, hogy együtt vagyunk. Hiszem, hogy a készülődés is jobban megy, ha közben önfeledten éneklünk-táncolunk, úgyhogy szóljon idén minden házban az Esik a hó” — mondta el az énekesnő még karácsony előtt, a dal megjelenésekor.

Nyitókép: langolo.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..