home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
2022 legyen az ifjúság európai éve
Talpai Lóránt
2021.10.21.
LXXVI. évf. 42. szám
2022 legyen az ifjúság európai éve

Az Európai Bizottság javaslata — Az ellenzéki jelöltek előválasztása — Megszűnik Európa egyik patinás légitársasága

Az Európai Bizottság javaslata

A brüsszeli testület hangsúlyozta: Európa számára fontos, hogy a fiataloknak legyen jövőképük, illetve kellő szerepvállalásra és részvételre törekedjenek. Európának lehetőségeket kell nyújtania a fiatalok számára a környezetbarátabb, digitálisabb és befogadóbb világban való boldogulásra — írták. A közlemény Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét idézte, aki azt mondta, a koronavírus okozta világjárvány számos lehetőségtől, egyebek mellett attól fosztotta meg a fiatalokat, hogy új emberekkel találkozzanak, új barátokat szerezzenek, illetve új kultúrákat ismerjenek meg és fedezzenek fel. „Szeretnénk, ha politikai döntéshozatalunk és politikai prioritásaink középpontjában a fiatalok állnának. Készek vagyunk meghallgatni őket, és együtt akarunk dolgozni velük az Európai Unió jövőjének alakításán” — fogalmazott. Az Európai Unió erősebbé válik azáltal, ha felkarolja a fiatalok törekvéseit, ha megalapozott értékei vannak, és bátran cselekszik — tette hozzá.

 

Az ellenzéki jelöltek előválasztása

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje nyerte a baloldali-ellenzéki jelöltek előválasztását Magyarországon. „Ezt a küzdelmet nem a pártok nyerték meg, hanem a civilek és a kicsik” — jelentette ki Márki-Zay Péter. Kifejtette továbbá, olyan embereknek kell a háta mögött lenniük, akik esetében a korrupciónak nincsen színe. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az előválasztás kapcsán arra figyelmeztetett, hogy Márki-Zay Péterrel a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson.

 

Megszűnik Európa egyik patinás légitársasága

A hetvennégy éves Alitalia története végleg lezárult, miután az olasz légitársaság egyik gépe megtette utolsó útját Rómáig. A cég helyét az ITA (Italia Trasporto Aereo) veszi át. Az Alitalia utolsó járata Szardínia szigetéről indult, és a gép a Roma-Fiumicino repülőtéren landolt. Az olasz vállalatot 1947-ben alapították, fénykorát a ’60-as, ’70-es években élte, ekkor a harmadik legnagyobb légitársaságként tartották számon Európában a British Airways és az Air France után. Idővel azonban már nem volt képes igazodni a kor elvárásaihoz. A csaknem két évtizede veszteséges céget megviselte a fapados légitársaságok megjelenése, de a végső csapást a globális koronavírus-járvány mérte rá. Az Alitalia hosszú ideje állami támogatásból élt, a jelenlegi, Mario Draghi vezette kormány engedte el végleg a kezét, mert nem volt hajlandó több közpénzt költeni a veszteséges légitársaság fenntartására.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..