home 2024. május 11., Ferenc napja
Online előfizetés
1956 emlékezete – programok Zenta községben
2014.10.06.
LXIX. évf. 40. szám

Október 14., kedd, 20.00 óra. Tornyos (Ady Endre Művelődési Egyesület)

1956 emlékezete

„Ezerkilencszázötvenhat, te csillag”

Ünnepi műsor nemzeti ünnepünk jegyében a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében. A műsorban fellép az Ady Endre Művelődési Egyesület asszonykórusa és tamburazenekara, a Szarkaláb gyermektánccsoport, a Szélforgó fiatalok csoportja, valamint a Mécsvirág együttes


Október 15., szerda, 16.00 óra. Művelődési Otthon, Felsőhegy

1956 emlékezete

56 sóhaj

Ünnepi műsor nemzeti ünnepünk jegyében a bogarasi Búzavirág asszonykórus és citerazenekar, a felsőhegyi Népdalbarátok Klubja, a felsőhegyi gyermektánccsoport és a Mécsvirág együttes közreműködésével.


Október 17., péntek, 19.30 óra. Kevi (Móra István Művelődési Egyesület)

1956 emlékezete

„Ifjúság, te vagy csillagunk!”

Ünnepi műsor nemzeti ünnepünk jegyében a kevi Móra István Művelődési Egyesület szervezésében. A műsorban fellép a Bazsarózsa asszonykórus, a Jóbarátok tamburazenakar, a Pillikék népi gyermekcsoport, a Ládafia drámai csoport és a Szélforgó fiatalok csoportja. A műsor keretén belül versek, szavalatok, énekek és népi játékok kerülnek bemutatásra.


Október 19., vasárnap, 18.00 óra. Művelődési Ház

1956 emlékezete

„Magyarok a Kárpát-medencében”

Benkő Péter színművész és Kurkó József énekes-gitáros előadóművész pódiumestje versben és dalban

Alig van nemzet ennyi nagyszerű költővel. Ilyen kifejező nyelvvel. „…mely, ha kihal, tudd meg, örökre kihalsz…” Kicsit belenézünk kultúránkba zenével, vidámsággal, versekkel a honfoglalástól napjainkig, hiszen „…Pannónia is ontja a szép dalokat…” Szent István imája Ratkó József színművéből, Juhász Gyula, Tóth Árpád gyönyörű szerelmi vallomásai, népénekek, részletek A költő visszatér című Koltay Gergely és a Kormorán alkotta musicalből, Wass Albert hitvallásai, Weöres Sándor vidámsága kísér minket rövid, Önökkel járt utunkon.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..