home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
18 kerékpár talált gazdára
2021.09.23.
LXXVI. évf. 38. szám
18 kerékpár talált gazdára

Magyarkanizsa Község az idén is csatlakozott a városok és községek autómentes napjához, vagyis az európai mobilitás hete rendezvény programjához, melyet minden évben szeptember 16-a és 22-e között rendeznek meg.

Az európai mobilitás hetének célja, hogy rendezvényekkel és legalább egy, tartósan alkalmazott rendelkezéssel elérje a személyautók használatának csökkenését és a tömegközlekedés feltételeinek javulását, hogy szorgalmazza a kerékpáros, illetve a gyalogos közlekedés elterjedését.

A rendezvény kapcsán Magyarkanizsán szeptember 22-én a község óvodásainak, általános és középiskolás diákjainak tartottak ismertetőt, akik között ajándékokat sorsoltak ki. A rendezvényen 18 kerékpár talált gazdára.


Az egyik kerékpár boldog nyertese

Az akcióról Fejsztámer Róbert polgármester nyilatkozott, aki a többi közt elmondta, hogy ezt az akciót évente a költségvetési eszközökből finanszírozzák.

— Jó alkalom ez, hogy a gyerekekhez is közelebb hozzuk ezt a fontos témát. Nagy öröm, hogy az óvodai és az iskolai programban is benne van a környezettudatosság, valamint a környezet és a mozgás szeretete. 2020-ban három IPA-projektumot nyertünk, ezekből az egyik a horgosi kerékpárút kiépítése, mely most is zajlik. Reményeim szerint november végéig befejezzük a teljes szakaszt, és jövőre elkezdünk pályázni azoknak a szakaszoknak a kivitelezésre, amelyekre az idén egy másik IPA-pályázaton keresztül, melyet a tartományi titkársággal folytatunk le, elkészül a teljes tervdokumentáció a magyar—szerb határtól Horgoson át Martonos érintésével egészen Zentáig. A kerékpárutak kiépítése idegenforgalmi szempontból is fontos, hiszen Magyarkanizsa környezete lehetővé teszi a kerékpáros turizmus fellendítését is — emelte ki nyilatkozatában Fejsztámer Róbert.


A sorsolásra váró közönség

Forrás: Magyarkanizsa Község Önkormányzatának sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..