home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
176 éve tört ki a magyar forradalom és szabadságharc
2024.03.15.
LXXIX. évf. 11. szám
176 éve tört ki a magyar forradalom és szabadságharc

Nemzeti ünnepünk, március 15-e tiszteletére két helyszínen rendeznek központi ünnepi megemlékezést Vajdaságban.

Magyarittabén 10 órakor istentisztelet lesz a református templomban, majd a 11 órától kezdődő alkalmi műsorban beszédet mond Kerekes József, a VMSZ alelnöke, és megkoszorúzzák a Kossuth-szobrot.

Bácskossuthfalván 15 órakor tartanak ökumenikus istentiszteletet a református templomban, az alkalmi műsor 16 órakor kezdődik, beszédet mond Bájity Borisz, a VMSZ alelnöke, majd a jelenlévők elhelyezik a kegyelet virágait a Kossuth-szobornál.

A központi ünnepség hagyományosan Szabadkán, a Jadran színpadon lesz 18 órától, ahol köszöntő beszédet mond Nobilis Márton Pál, Magyarország agrárminisztériumának államtitkára, majd dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnökének ünnepi beszéde hangzik el. A program az Itt az idő című alkalmi műsorral zárul.

Budapesten reggel 9 órakor a hagyománynak megfelelően felvonták Magyarország lobogóját a Kossuth Lajos téren. Ezt követően ünnepélyes huszármenet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol 10 óra 30 perckor díszünnepség kezdődik. Beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Forrás: Pannon RTV

Fényképezte: Szalai Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..