home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
150 éves a Zentai Önkéntes Tűzoltó Testület
(Tha)
2024.05.27.
LXXIX. évf. 21. szám
150 éves a Zentai Önkéntes Tűzoltó Testület

Zentán, a Jézus Szíve templomban hálaadó szentmisét tartottak a Zentai Önkéntes Tűzoltó Testület fennállásának 150. évfordulója alkalmából. A szentmise végén Gregus László tűzoltótiszt mondott ünnepi beszédet, amiben hangsúlyozta, ez a jubileum nemcsak a testület ünnepe, hanem az egész közösségé, mindazoké az embereké, akik közvetve, vagy közvetlenül részt vettek és jelenleg is részt vesznek a tevékenységükben, vagy támogatásban részesítették az egyesületet. Rámutatott, a zentai tűzoltó testület másfél évszázados folyamatos működése nem valósulhatott volna meg a zentai polgárok és a mindenkori városvezetés támogatása nélkül.

A zentai vezetés 1874-ben döntött az Önkéntes Tűzoltó Egylet megalapításáról, majd harminc évvel később felépítették a tűzoltólaktanyát épített Lajta Béla építész tervei alapján.

A szentmise után Ivković Róbert diakónus megszentelte azt a tűzoltókocsit, amelyet a tavalyi év folyamán adományozott a testületnek a Németországban élő, zentai születésű Rácz Jenő.

A zentai Önkéntes Tűzoltó Testület 150 éves évfordulója alkalmából díszülést tartanak 2024. június 1-jén 10 órai kezdettel a zentai városháza dísztermében.

Horváth Zsolt felvételei   

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..