home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
15 éves a Dúdoló asszonykórus
Szilágyi Edit
2023.10.27.
LXXVIII. évf. 43. szám
15 éves a Dúdoló asszonykórus

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Dúdoló asszonykórusa.

Az ünneplőket és minden megjelentet dr. Molnár Viktor, az egyesület alelnöke köszöntötte. Ünnepi beszédében kiemelte az éneklés örömét és üzenetét. A mai embernek ugyanolyanok az érzelmei, mint a régieknek. Az éneklés és a népdalok manapság is aktuálisak, a rohanó világban, az információk áradatában egyre nagyobb szükség van arra, hogy általuk is valódi érzelmeket tudjunk kifejezni, továbbadni.

Még elevenen él az együttes tagjai emlékezetében a 2008 februárjában tartott első próba. Szívesen emlékeznek rá. Az éneklés nem akadt meg a megalakulás idején, a tagok jöttek, változtak, cserélődtek, da a mag megmaradt, majd folytatódott az ének itthon és Magyarországon, de bemutatkoztak Prágában is. Fellépéseik során díjakat szereztek.

Az ötletet a Durindó és a Gyöngyösbokréta adta, és a kórus megalakulásának kezdeményezője Farkas Zsuzsanna volt. Kisimre Szerda Anna, látva az érdeklődést és a lendületet, készségesen vállalta a kórus vezetőjének szerepét, és teszi ezt nagy sikerrel — nem csak ebben a kórusban — manapság is.

Jubileumi repertoárjukat bácskai Tisza menti dalanyag alkotta. Ez áll legközelebb a szívükhöz-lelkükhöz — mondják. Aratódalokat, lakodalmas csokrot, péterrévei dalokat adtak elő, és Tisza menti csokrot mutattak be.

A műsorban, mely a Nemzeti Kulturális Alap, Óbecse Önkormányzata és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósulhatott meg, azok a kórusok közreműködtek, amelyekkel az évek folyamán baráti kapcsolatot alakítottak ki: a temerini Szirmai Károly Művelődési Egyesület Dalárdája és tamburazenekara, a gunarasi Rozmaring asszonykórus, a bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ Rezeda asszonykórusa, az óbecsei Botra férfikórus, illetve a péterrévei Dr. Kiss Imre Művelődési Kör Margaréta asszonykórusa. Emellett a kultúrkör két néptáncosa, Talpai Emese és Varró Tódor néptáncokkal színesítette a műsort.

Az ünnepi műsor végén Ricz Róbert, a Petőfi Sándor MKK elnöke oklevéllel és virággal köszönte meg a Dúdoló énekcsoport vezetőjének és tagjainak eddigi tevékenységét.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..