home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
144 éves a Népkör
Szerda Zsófia
2014.10.22.
LXIX. évf. 43. szám
144 éves a Népkör

A szabadkai Népkör MMK az idén ünnepli fennállásának 144. évfordulóját. Ez alkalomból október 16-án este az Oláh Sándor Körgalériában megnyitották a XIII. Interetno Fesztivál képekben című fotókiállítást, melyen nyolc fotós negyvennyolc munkájából huszonkét képet tettek közszemlére, és ezekből nyolcat díjazott a bírálóbizottság, azaz Vicai Olivér, De Negri Karlo, valamint Kanyó Ervin.

A Panonija fotóklubbal közösen szervezett megmérettetésre a versenyzők két kategóriában — az Interetno képekben, illetve szabad téma — pályázhattak. Az első kategóriában Zdenko Štricki fotója a harmadik, Kovács Flóriáné a második és Csákány Lóránté lett az első, a szabad témában pedig Pópity Attila a harmadik, Csákány Lóránt a második és Marina Krstić az első díjat vihette haza. Egy különdíjat is átadtak, mégpedig Varga Zsuzsannának, a közönség kedvence pedig Kovács Flórián Szenvedély című alkotása lett. A kiállítást Bodrogi Béla és De Negri Karlo nyitotta meg. A Kincses Vajdaság című ünnepi műsoron a Népkör szakosztályai az idén rendhagyó módon mutatkoztak be, hiszen maguk is a közönségben foglaltak helyet, mely — szintén nem szokványos módon — kávéházzá alakult, ezzel is jelezve, hogy a Népkör mindenkié, a fellépők pedig akár mi magunk is lehetnénk. Dudás Károly, a VMMSZ elnöke, a Magyar Összefogás jelöltje, Maglai Jenő, Szabadka város polgármestere és Takács Márta, a Népkör elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A műsorban fellépett Zabos Regina, Sóti Boglárka és Varga Dávid, a Szabadkai Zeneiskola jazz szakának diákjai — őket Varga Iván m. v. kísérte zongorán —, a Szalagfűző leánykórus, a Csiripelő leánykar, a Juhász Zenekar, a Róna táncegyüttes, a makói Forgatós táncegyüttes, valamint Dedovity Tomity Dina és László Roland, a Fabula Rasa Színjátszó Grund növendékei. A műsor után a hangulatosan felújított Népkör klubban folytatódott az este. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..