home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
10 éves a szerb—magyar történelmi megbékélés
2023.06.21.
LXXVIII. évf. 25. szám
10 éves a szerb—magyar történelmi megbékélés

2013. június 21-én, napra pontosan 10 éve fogadta el a szerbiai parlament A vajdasági magyar polgári lakosság ellen 1944-45-ben elkövetett aktusok elítéléséről szóló képviselőházi nyilatkozatot. A deklaráció aznap meg is jelent a hivatalos közlönyben.

Öt nappal később Áder János akkori magyar köztársasági elnök délelőtt beszédet mondott a belgrádi képviselőházban, majd Tomislav Nikolić akkori szerb köztársasági elnökkel közösen hajtottak főt Csúrogon az 1942-es szerb és az 1944-es magyar áldozatok előtt – olvashatjuk dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselőnek, a VMSZ alelnökének a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

Forrás: Pásztor Bálint Facebook-oldala

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..