home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
0-24 órás munkaidővel tart nyitva a horgosi közúti határátkelőhely
2023.11.20.
LXXVIII. évf. 46. szám
0-24 órás munkaidővel tart nyitva a horgosi közúti határátkelőhely

November huszadikától a horgosi közúti határátkelő megszakítás nélkül dolgozik, vagyis 0-24 órában várja az utazókat. A munkaidő változása főként a kishatárt akár napi szinten igénybe vevő ingázók számára jelent sokat, de a Magyarországon tanulók számára is előnyökkel jár.

A változást pár nappal ezelőtt dr. Pásztor Bálint jelentette be. A VMSZ megbízott elnöke aazt mondta, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, Lázár János és Bratislav Gašić miniszterekkel tárgyalt a témával kapcsolatban, ugyanis a Vajdasági Magyar Szövetség hosszú évek óta követeli a határhelyzet rendezését.

A határátlépés gyorsítása és a várakozási idő csökkentése érdekében a határátkelő 2023. november 20-án 7 óra és 2024. január 31-én 24 óra között folyamatos nyitva tartassál fogadja az utasokat – olvasható a magyarországi police.hu oldalon.


Fotó: Pannon RTV

Az erre vonatkozó kommentekre válaszolva Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke megjegyezte, 2024. január 31-ig (ami az ünnepeken jelentősen túlmutat) próbaüzem van a határátkelőhelyen, ami alatt utasszámlálás folyik. A VMSZ álláspontja, hogy a hosszabbított nyitvatartás megmaradjon a próbaüzem után is, és a többi kishatár nyitvatartásának a hosszabbítását támogatják.

Ez egy újabb kézzelfogható eredménye a Vajdasági Magyar Szövetség kitartó és következetes munkájának – írja posztjában a Facebookon Juhász Bálint.

Forrás: Pannon RTV, police.hu, Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..