home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Talpai Lóránt lesz a Hét Nap új főszerkesztője
Tóth Lívia
2016.09.23.
Talpai Lóránt lesz a Hét Nap új főszerkesztője

A Hét Nap főszerkesztői pozíciója esetében az MNT a pályázatot benyújtó három jelölt közül Talpai Lóránt okleveles politológus kinevezését támogatta.

Az ülés folytatásában húsz támogatói szavazattal az MNT jóváhagyta László Editnek, a Hét Nap Lapkiadó Kft. eddigi igazgatójának az újbóli kinevezését.
A Hét Nap főszerkesztői pozíciója esetében az MNT a pályázatot benyújtó három jelölt közül Talpai Lóránt okleveles politológus kinevezését támogatta. A jelenlévők közül 21-en mellette, hárman ellene szavaztak, egy személy pedig tartózkodott.
Mihók Kucora Eszter szerint Talpai Lóránt új lehetőség a lap számára. Esélyt kell adni a fiatal kollégáknak, vállalva esetükben az adódó kérdőjeleket is. Talpai Lóránt egyébként egy évvel idősebb, mint Tomek Viktor korábbi főszerkesztő.
Joó Horti Lívia kitért az eddig főszerkesztő, Tomek Viktor munkájára is. Dicséretesnek tartotta, hogy a Hét Nap a közösségi vita helyszíne volt, a cikkei gondolkodásra késztettek, vitát generáltak, mert a közösség egyik megtartó ereje éppen a nyitottság.
Erre a felszólalásra reagálva Hajnal Jenő elmondta, Tomek Viktornak nincs mit megköszönni, mert munkája a hazugságok, a rágalmak, a képmutatás, a kreált demokrácia, az úgy tűnik, mintha mindenki benne lenne a lapban tipikus példája volt. Olyan rágalmakat indított, gerjesztett külső munkatársakkal, amelyekről maga is tudta, hogy azok hazugságok. Ez az ember mindent megpróbált, megtett, hogy bárkit bármi áron lejárasson, egy valami volt szent számára, a Magyar Mozgalom – hangsúlyozta az MNT elnöke.
Dudás Károly kifejtette, a Hét Nap a főszerkesztő vezetésével erőteljesen képviselte egy pici csoport érdekét a közösség ellenében. A közösség viszont a felhatalmazott, megválasztott, bizalommal kitüntetett képviselői által tiltakozik ez ellen és megteszi a megfelelő lépéseket. Ez önvédelmi rendszer, amely eltávolítja azokat, akik a közösségnek kárt okoznak.
Részletes beszámoló a Hét Nap szeptember 28-ai számában

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..