home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szárnyaltak az albatroszok
(—)
2014.08.13.
LXIX. évf. 33. szám
Szárnyaltak az albatroszok

Brüsszeli utazást nyert a szabadkai Kosztolányi Dezső Gimnázium csapata — A Barankovics István Alapítvány által megszervezett Online Demokrácia Activity 2.0 online fordulói után a közönségszavazás révén A makrokozmosz albatroszainak sikerült eljutnia a budapesti döntőbe, amelyet a Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központban tartottak meg.

A csapat tagjai a háromnapos táborban különféle előadásokon és műhelymunkákon vettek részt: színészkedtek, beszédet tartottak, részletesen megismerkedtek a magyarországi jogrendszerrel, és jártak az Alkotmánybíróságon is. Természetesen a demokrácia volt mindegyik program központi témája.

— Nem kevés kreativitásra és kávéra volt szükségünk ahhoz, hogy a vártnál jobban teljesítsünk — mondják a fiatalok. — Második helyezést értünk el. Ezáltal elutazhattunk Brüsszelbe, Belgium, illetve az Európai Unió fővárosába. Az a három nap, amelyet ott tölthettünk, életre szóló élményt nyújtott! Csodás város csodás emberekkel és finomabbnál finomabb csokoládéval. Bejártuk Brüsszelt, voltunk Zeebrugge-ben, Bruges-ben, és az Északi-tenger partján is sétáltunk. A többi között megtekintettük az Európai Parlamentet, a királyi palotát és Brüsszel szinte minden nevezetességét. Előnyünkre vált a társadalomismereti tudás, a jó kommunikációs, alkalmazkodó- és retorikai készség, valamint a kitartás, melyet iskolánk, tanáraink támogatása, bátorítása nélkül nem sajátíthattunk volna el. Ezért szeretnénk köszönetet mondani Dognar Aleksandar tanár úrnak, aki a táborban mindig mellettünk állt, lelket öntött belénk, és nem hagyta, hogy jókedvünk lankadjon, Tolnai Varga Piroskának és Takács Borza Kornéliának, akik sokat segítettek az előzetes felkészülés során, Varga Anikónak, iskolánk igazgatónőjének, hogy segített eljutni a budapesti döntőre, Novák Attila osztályfőnöknek a hiányzások igazolásáért és a bátorításért, Patyerek Rékának, csapatunk tagjának, aki — noha a döntőn nem tudott részt venni — soha nem hagyta, hogy elcsüggedjünk. Köszönjük a volt IV. a osztálynak is, hogy megértően, toleránsan viszonyult hozzánk, és hogy mindenben segítségünkre volt, valamint mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta a munkánkat. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..