home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Nemcsak múltunk és jelenünk van, de jövőnk is! Csak többször kell ehhez egymással találkoznunk...
Martinek Imre
2016.09.11.
LXXI. évf. 36. szám
Nemcsak múltunk és jelenünk van, de jövőnk is! Csak többször kell ehhez egymással találkoznunk...

A szükségszerű, mielőbbi újratervezés igényét megfogalmazva indult a sorrendben XXVII. Dél-bánáti Szemle szakmai tanácskozása szeptember 10-én Kevevárán. A régió vándor jellegű és magyar szellemiségű rendezvénye kemény negyvennégy esztendő múltával tért vissza újra ebbe a Duna menti kisvárosba.

A délutáni / kora esti műsorban kilenc helység — Kevevára, Torontálvásárhely, Hertelendyfalva, Székelykeve, Fejértelep, Sándoregyháza, Pancsova, Udvarszállás és Versec, mintegy háromszáz részvevője lépett fel a helyi Kultúrközpontban. Énekekkel, nép-, illetve népies motívumokkal átszőtt tánccal, gyermekzenekari produkciókkal, hagyományőrző mesékkel, ugyanakkor hiteles történelmi összeállítással is bizonyítva, a térségben élő, működő, ám számban kitapinthatóan fogyatkozó magyar közösségeknek nemcsak múltja és jelene van, de jövője is lesz! Csakhogy ehhez évente többször is kellene találkozniuk egymással...

A helyszíni fényképbeszámolóhoz kapcsolódó írásunkat, annak teljes terjedelmében, lapunk szeptember 14-i számában olvashatják.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..