Megkezdődött Zenta ünnepe

Megkezdődött Zenta ünnepe

Zentán megkezdődött a városnapi ünnepségsorozat, amely szeptember 14-éig tart.

A program kezdetén, szeptember 10-én gyászmisét tartottak a Szent Mihály arkangyal templomban a zentai csata 317. évfordulója alkalmából.

A Városi Múzeumban A tégla dicsérete fotókon címmel nyílt meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum fotókiállítása, amely a város téglaépítészetnek állít emléket. A fényképek a tégla szépségét, egyediségét és nagyszerűségét ábrázolják. Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere a megnyitón többek között hangsúlyozta: Elhoztuk Vásárhely tégláit, hogy tovább építsük a két testvérváros között feszülő hidat.

A Városháza dísztermében kóruszenei estet tartottak, amelyen fellépett a zentai Stevan Sremac Szülőföld Alapítvány női kórusa, a petrőci Musica Viva vegyes kar és a hódmezővásárhelyi Fandante kórus.

A folytatásban az épület előcsarnokában kiállítás nyílt a Városháza centenáriumának tiszteletére. A száz éve létező objektumot Tari László helytörténész méltatta, a kiállítást Ceglédi Rudolf polgármester nyitotta meg. Az esemény folytatásában üzembe helyezték a Városháza tornyának díszkivilágítását is.

Tekintse meg az íráshoz kapcsolódó képgalériát is.

Olvassa el Zenta város ünnepi programját!

 

Képgaléria

Cikkünk további képei

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink