home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Magyar népi ének tanfolyam Füleken
Csermák Zoltán
2019.02.09.
LXXIII. évf. 6. szám
Magyar népi ének tanfolyam Füleken

A Hagyományok Háza Hálózat–Szlovákia immár második éve szervez Népzenei Műhelyt. A hat helyszínen folyó programsorozatra az egész Kárpát-medencéből lehet jelentkezni.

A Hagyományok Háza Hálózat–Szlovákia 2018-ban indította útjára a Népzenei Műhely elnevezésű programsorozatát, amelynek célja a magyar vokális és hangszeres népzene rendszeres oktatásának bebiztosítása. Hat helyszínen (Rozsnyó, Fülek, Ipolyság, Szőgyén, Martos, Somorja) 50 fiatal vesz részt a hangszeres magyar népzene alapjainak elsajátításában, mi több, négy helyszínen már a növendékek zenekari formációba való tömörülése is megtörtént. A rendszeresen folyó tevékenységet intenzív képzést biztosító zenész mesterkurzusok teszik teljesebbé. Ugyancsak a Népzenei Műhely keretén belül valósul meg az énekegyüttesekben tevékenykedő fiatalok számára szervezett népiének-tanfolyam is. 2019. február 16-án, Füleken rendezik a soron következő szakmai találkozót, melynek lektora Korpás Éva népdalénekes és előadóművész. A tanfolyam vendége Holecz Istvánné Kanyó Margit rimóci hagyományőrző énekes. A szervezők 2019. február 13-ig várják a népdalénekléssel rendszeresen foglakozó 8–15 év közötti fiatalok jelentkezését.

A program ingyenes, a szervezők az egész Kárpát-medencéből várnak résztvevőket, s a szállásmegoldásban is segítenek.

Információ: varga68.norbert@gmail.com


Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..