home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Csaknem ötszázan úsztak és futottak
Tóth Tibor
2016.08.20.
LXXI. évf. 33. szám
Csaknem ötszázan úsztak és futottak

Szombaton Magyarkanizsán 35. alkalommal rendezték meg a nemzetközi úszó- és futómaratont, melyre rekordszámú versenyző érkezett. Úszásban összesen 160-an indultak, ebből 133-an választották a 3 km-es távot, míg a gyerekek 600 és 800 méteren versengtek egymással, futásban pedig 214-en vágtak neki az ezúttal 10,5 km-es távnak, míg 80-an az 1500 és a 3000 méteres távon próbálták ki állóképességüket. Újításként összetett eredményhirdetést is tartottak, melyen a versenyzők úszásban és futásban elért eredményeit adták össze.

A hagyományok szerint az óvodások, azaz a katicabogarak versenye nyitotta meg a rendezvényt, akik a kismedencében szüleik segítségével úsztak le egy hosszt. A Tiszán elsőként a 600 méteres futam kezdődött meg, majd ezt követték a 800 és a 3000 méteres távok. A férfiak mezőnyében az óbecsei Balzam Bence bizonyult a leggyorsabbnak, aki 29 perc 46 másodperces idővel teljesítette a 3 km-t.

— Semmilyen taktikát nem alkalmaztam, a rajt előtt ráálltam a saját tempómra, és ezzel meg is nyertem a versenyt. A sodrást nem éreztem, a víz hőmérséklete megfelelő, a cél látható volt, a rajtnál sem volt különösebb tülekedés, így teljesen elégedett vagyok a szervezéssel — mondta Balzam, aki a tavalyi korosztályos világbajnokságon a 47., az idein pedig a 45. helyet szerezte meg 10 km-en.

A nők mezőnyében a szabadkai Ladányi Lili diadalmaskodott 32 perc 33 másodperces idővel. Ladányi hatodik alkalommal vett részt a magyarkanizsai maratonon, tavaly épphogy lemaradt a dobogóról, az idén azonban nem talált legyőzőre.

— Kiváló versenyen vagyunk túl, a víz egy kicsit hideg volt, de úszásra tökéletes. Különösebb taktikát nem dolgoztam ki, az elején egy kicsit jobban meghúztam, hogy kikerüljek a tömegből, és utána mentem, ahogy bírtam. Az idén eddig tizenöt versenyen vettem részt, legjobb eredményemet júniusban Zomborban értem el, ahol megnyertem az 5 km-es versenyt. A Spartacus színeiben két éve úszom, fedett medencében 1500 méteren bronzérmet nyertem az országos bajnokságon, a tavalyi szerbiai nyílt vízi kupát pedig saját kategóriámban és az abszolút mezőnyben is megnyertem — mondta Ladányi Lili.

A díjátadás után került sor a 35. úszó- és futómaraton megnyitójára, melyen Zoran Teslić, a magyarkanizsai önkormányzat sporttal és ifjúsággal megbízott tagja köszöntötte a részvevőket.

A délutáni futómaratont immár negyedik alkalommal nem a Horgos és Magyarkanizsa közötti 13,5 km-es távon, hanem a városban, egy körpályán rendezték meg, a rajt és a cél azonban a magyarkanizsai strandon volt. Elsőként a tanulásban akadályozott gyermekek és a fogyatékkal élő fiatalok álltak rajthoz, majd a rövidebb távok következtek, az 1500 és a 3000 méter. A 10,5 km-es távon az első helyet az inđijai Miloš Segedi szerezte meg 35 perc 10 másodperces idővel, a nők mezőnyében pedig a csantavéri Német Anett szakította át elsőnek a képzeletbeli célszalagot 41 perc 16 másodperces idővel.

— Szerettem volna benne lenni az első háromban, nem gondoltam volna, hogy végig én vezetek, ez nagyon meglepett. Az időeredményemmel is elégedett vagyok, főleg annak tükrében, hogy az edzéseket teljesen visszafogtam, és csak rekreatív szinten futok. Nagyon jól éreztem magam, szeretem ezt a versenyt, és nagyon boldog vagyok, hogy elsőként értem célba — mondta Anett.

Az esti díjátadó előtt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere  köszöntötte a sportolókat, Lamatsch János, a tatai futóklub elnöke több érmet és serleget osztott ki a magyarkanizsai szervezőknek, illetve a futóknak, majd véget ért a magyarkanizsai önkormányzat és több magánvállalat által is támogatott 35. úszó– és futómaraton.


Győztesek

Úszás, 600 m, 9 éves korig, lányok: Varga Réka (Óbecse). Fiúk: Búrány Bence (Felsőhegy). 10—11 éves korig, lányok: Eshaus Emma. Fiúk: Nagy Dániel (Magyarkanizsa).

800 m, 12—15 éves korig, lányok: Gója Adrienn (Magyarkanizsa). Fiúk: Balog Kornél (Magyarkanizsa).

3000 m, 10 éves korig, lányok: Mészáros Tamara (Magyarkanizsa). Fiúk: Harmath Csongor (Magyarkanizsa). 11—12 éves korig, lányok: Csajkás Petra (Szabadka). Fiúk: Pesti Erik (Óbecse). 13—14 éves korig, lányok: Hasznosi Tóth Karolina (Óbecse). Fiúk: Habonyi Marcell (Magyarkanizsa). 15—16 éves korig, lányok: Ana Jeftenić (Óbecse). Fiúk: Barát Kálmán (Zenta). 17—18 éves korig, lányok: Ladányi Lili (Szabadka). Fiúk: Balzam Bence (Óbecse). 19—24 éves korig, lányok: Barát Krisztina (Zenta). Fiúk: Enis Beharović (Magyarkanizsa). 25—29 éves korig, nők: Kaszás Judit (Zenta). Férfiak: Nikola Srdić (Nagykikinda). 30—34 éves korig, férfiak: Branko Tepšić (Zombor). 35—39 éves korig, nők: Horváth Bábinszki Ildikó (Zenta). Férfiak: Kákonyi Zoltán (Szabadka). 40—44 éves korig, nők: Mirna Vidaković (Szabadka). Férfiak: Gáspár Igor (Szabadka). 45—49 éves korig, nők: Rudics Zsuzsanna (Zenta). Férfiak: Goran Zelić (Zombor). 50—54 éves korig, nők: Herendi Anikó (Tata). Férfiak: Milan Milojević (Nagybecskerek). 55—59 éves korig, nők: Mészáros Etelka (Magyarkanizsa). Férfiak: Hajdú László (Kecskemét). 60—64 éves korig: Strasszner Edit Karolina (Tata). Férfiak: Vojislav Mijić (Szabács). 65—69 éves korig, nők: Slavica Neta (Zimony). Férfiak: Sreten Nikolin (Törökkanizsa). 70—74 éves korig, férfiak: Priboj István (Szabadka). 75 éven felüliek, nők: Katyánszki Magdolna (Topolya). Férfiak: Melkuhn Dezső (Szentes). Legfiatalabb versenyző: Hegedűs Sára (9 éves, Magyarkanizsa). Legidősebb versenyző: Póth Imre (79 éves, Újvidék). Legeredményesebb magyarkanizsaiak: Gojkov Sára (33:57) és Enis Beharović (34:11). Abszolút győztesek: Ladányi Lili (32:33) és Balzam Bence (29:46).

Futás, 1500 m, 11 éves korig, lányok: Dunja Crnković (Szabadka). Fiúk: Konstantin Šimić (Óbecse).

3500 m, 12—15 éves korig, lányok: Nina Crnković (Szabadka). Fiúk: Maksim Puškar (Szabadka).

10 500 m, 10 éves korig: Losonci Bence (Magyarkanizsa). 11—13 éves korig, lányok: Pacéka Noémi (Szabadka). Fiúk: Piszanity Adrián (Szabadka). 14—16 éves korig, lányok: Gója Adrienn (Magyarkanizsa). Fiúk: Habonyi Marcell (Magyarkanizsa). 17—19 éves korig, lányok: Tandi Adél (Magyarkanizsa). Fiúk: Nikola Čolak (Nagykikinda). 20—23 éves korig, lányok: Német Anett (Csantavér). Fiúk: Miloš Segedi (Inđija). 24—29 éves korig, nők: Tijana Odobašić (Zombor). Férfiak: Nagy Gellért Béla (Zombor). 30—34 éves korig, nők: Calbert Anita (Szabadka). Férfiak: Dimitrije Crnokrak (Zimony). 35—39 éves korig, nők: Zorica Kulić (Zombor). Férfiak: Halász Edvárd (Szabadka). 40—44 éves korig, nők: Gazdag Éva (Horgos). Férfiak: Hajas József (Magyarkanizsa). 45—49 éves korig, nők: Martina Poljaković (Szabadka). Férfiak: Ladócki Zoltán (Magyarkanizsa). 50—54 éves korig, nők: Herendi Anikó (Tata). Férfiak: Đuka Čeljuska (Zombor). 55—59 éves korig, nők: Trungel Mester Edit (Szabadka). Férfiak: Slobodan Sudanov (Nagykikinda). 60—64 éves korig, nők: Szász Mária (Tata). Férfiak: Zoran Janković (Kúla). 65—69 éves korig, nők: Slavica Neta (Zimony). Férfiak: Dragan Ćirić (Újvidék). 70—74 éves korig, férfiak: Stefan Smrk (Verbász). 75 éven felüliek, férfiak: Miloš Antonić (Belgrád).  

Legfiatalabb versenyző: Losonci Bence (9 éves, Magyarkanizsa). Legidősebb versenyző: Miloš Antonić (80 éves, Belgrád). Legeredményesebb magyarkanizsaiak: Bognár Anna (45:11) és Hajas József (38:36). Abszolút győztesek: Német Anett (Csantavér, 41:16) és Miloš Segedi (Inđija, 35:10). Az úszás és a futás összesítettjének győztesei: Tandi Adél és Enis Beharović (mindketten Magyarkanizsa).

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..