Szabadkai Napló

« Vissza

Országos bajnok a Spartacus

(T. T.) | 2004.11.10.

Országos bajnok a Spartacus

Vasárnap Szabadkán tartották meg az országos súlyemelő csapatbajnokság harmadik, zárófordulóját. A tornán a házigazda Spartacus mellett a törökbecsei Jedinstvo és a zombori Radnièki csapata vett részt. A színvonalas verseny végén a bajnoki cím - 2001 után - újra visszakerült Szabadkára, a S...

Vasárnap Szabadkán tartották meg az országos súlyemelő csapatbajnokság harmadik, zárófordulóját. A tornán a házigazda Spartacus mellett a törökbecsei Jedinstvo és a zombori Radnièki csapata vett részt. A színvonalas verseny végén a bajnoki cím - 2001 után - újra visszakerült Szabadkára, a Spartacus versenyzői ugyanis kitűnően versenyezve immár hatodik alkalommal végeztek az első helyen. Az első bajnoki címet még a távoli 1976. évben szerezték a kék-fehérek, majd 1998-ban, 1999-ben, 2000-ben és 2001-ben sem találtak legyőzőre. Íme a hazai versenyzők eredményei: Nagy Csaba szakításban 135 kilogrammot, lökésben pedig 170 kg-t ért el, Nagy Szilveszter 125 kg-t szakított és 160 kg-ot lökött (Szilvesztert választották meg a torna legeredményesebb versenyzőjévé), Pece Mihály 120 kilogrammos szakításával a 94 kilósok mezőnyében új országos csúcsot ért el, lökésben pedig 130 kg-t teljesített, Kolár Darko teljesítménye szakításban 102,5, lökésben pedig 125 kg, Dejan Pejiæ Tukuljac 105, illetve 120 kilogrammal, Hegedűs István pedig 90, illetve 112,5 kilogrammos teljesítménnyel fejezte be a versenyt.
- A mai verseny nem volt túlságosan nehéz, egy komoly kezdéssel már az első forduló után 200 pontos előnnyel vezettünk riválisaink előtt, a második fordulóban az előnyünket még ugyanennyi ponttal megtoldottuk, s körülbelül 500 pontos előnnyel vágtunk neki a mai harmadik fordulónak. Mi azonban nem elégedtünk meg ennyivel, mindmáig komolyan versenyezve újabb nagy különbségű győzelmet arattunk a zombori és a törökbecsei csapat felett - értékelt a verseny után Stipan Vert, a Spartacus súlyemelőklub edzője.
A felvételen a Spartacus országos bajnokcsapata látható.