home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.09.25.
LXXV. évf. 38. szám
Zenei újdonságok

Ty Dolla $ign: Expensive (feat. Nicki Minaj) — Burna Boy: Monsters You Made (feat. Chris Martin) — Clean Bandit and Mabel: Tick Tock (feat. 24kGoldn) — Lukas Graham: Share That Love (feat. G-Eazy)

Ty Dolla $ign: Expensive (feat. Nicki Minaj)

Ty Dolla $ign nevével először producerként és dalszövegíróként találkozhattunk, a többi közt olyan számokat köszönhetünk neki, mint Rihanna FourFiveSeconds című slágere vagy Kanye West Real Friends című trackje. 2015-ben mint előadó is bemutatkozott, és kiadta debütáló albumát Free TC címmel.

Azóta sorra jelennek meg a szerzeményei, melyek általában nagyot durrannak. Az elmúlt időszakban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Post Malone, a The Weeknd vagy Wiz Khalifa. Az idén sincs ez másképp. 2020-ban már jelent meg dala, melyen Kanye Westtel, FKA Twigsszel és Skrillexszel kollaborált.

Legújabb szerzeménye még nagyon friss, és az Expensive címet kapta. Ezúttal is egy együttműködésről van szó, a másik fél pedig az amerikai női rapmogul, név szerint Nicki Minaj.

 

Burna Boy: Monsters You Made (feat. Chris Martin)

Sikeres évet tudhat maga mögött a nigériai származású Burna Boy. A tavaly megjelent, a rajongók és a szakma körében is óriási sikert aratott lemezét, az African Giantet az idén Grammy-díjra jelölték, és emellett a korong több mint 1 milliárd streamet generált világszerte.

Sokat dolgozik együtt más előadókkal is, így láthattuk már Stormzy és Ed Sheeran vagy éppen Sam Smith mellett. Most viszont egy nagy meglepetéssel készült, ezúttal ugyanis nem mással, mint a Coldplay frontemberével, Chris Martinnal működött együtt. A dal a Monsters You Made címet kapta, témájában pedig politikai kérdéseket feszeget, természetesen szókimondóan.

 

Clean Bandit and Mabel: Tick Tock (feat. 24kGoldn)

A csapat a nemzetközi áttörését a Rather Be című világslágerrel érte el, valamint a New Eyes című bemutatkozó lemezével még 2014-ben. Aztán 2018-ban újabb nagylemezzel jelentkezett, melyen olyan dalok kaptak helyet, mint a Demi Lovatóval közösen felvett Solo vagy az Ellie Gouldinggal készített Mama. Azóta viszont csend volt a környékén. Idáig!

A Clean Bandit ugyanis ismét egy újdonsággal áll elő, mely a Tick Tock címet kapta, és melyen nem akármilyen előadókkal dolgozik együtt. Az egyik a BRIT Awards-nyertes énekesnő, Mabel, a másik pedig az egyre népszerűbb 24kGoldn. Közösen egy olyan dalt hoztak létre, amellyel nagy eséllyel támadhatják a világ toplistáit!

 

Lukas Graham: Share That Love (feat. G-Eazy)

A Lukas Graham énekes nevét viselő együttes 2016-ban robbant be a köztudatba, amikor megjelent a 7 Years című dala. Azóta olyan további slágerekkel bombázta a közönséget, mint a Mama Said, a Drunk In The Morning vagy a platinaminősítésű Love Someone.

Legújabb számát az amerikai gigasztárral, egy igazi ikonnal, név szerint G-Eazyvel készítette el. A közös munka eredménye izgalmas lett, hiszen sikerült megtalálni a zenekar és az előadó viszonylag különböző világának közös nevezőjét. A végeredmény nem egy agresszív, ütős dal lett, hanem egy laza, könnyen emészthető, szerethető szerzemény. A címe Share That Love.

 

Kép: weraveyou.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..