home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.09.11.
LXXV. évf. 37. szám
Zenei újdonságok

Little Big: Tacos — Dua Lipa: Levitating (feat. Madonna and Missy Elliott) [The Blessed Madonna Remix]

Little Big: Tacos

Az már sokszor bebizonyosodott, hogy manapság ahhoz, hogy valaki kitűnjön a tömegből, valamiben másnak kell lennie. Van, aki eszméletlenül jól énekel, van, aki jól táncol, van, aki a külsejére összpontosít, és van olyan, aki teljesen bolond. A címben szereplő dal esetében ez utóbbiról van szó, a Little Big ugyanis egy nagyon beteg együttes. Tagjai a Skibidi című számmal váltak ismertté, mellyel egy hét alatt 23 millió lejátszást szereztek. Azóta sorra jelentkeznek a polgárpukkasztó trackjekkel — ilyen a legutóbb megjelent Hypnodancer is, mely néhány nap alatt letarolta a játszási listákat, akár a szintén nagyot ment UNO. Ez utóbbival elsöprő győzelmet arattak az idei eurovíziós dalfesztivál orosz selejtezőjében, így ők képviselték volna Oroszországot, csak a világjárványra való tekintettel elhalasztották az egészet.

Az Ilya Prusikin vezette orosz csapat legújabb őrülete a Tacos címet kapta. Ez is a rájuk jellemző pop és rave stílus jegyeit hordozza, valahol fülbemászónak is nevezhető, de semmiképp sem szokványosnak. Elég, ha csak annyit mondok, hogy ilyen szöveggel dolgoznak: „Tacos, tacos, tacos, tacos, / Tacos, tacos (Burrito, burrito), / Tacos, tacos, tacos, tacos, / Tacos, tacos (Burrito, burrito).”

Mindehhez egy teljesen eszement klip is készült, melyben a tagok egyszer mexikóiaknak vannak beöltözve, a következő pillanatban pedig ketchupnak, hot dognak vagy éppen egy üveg kólának. Közben megy az ügyefogyott tánc, s összeségében egy valóban nem megszokott videót kapunk, melyre sokan kíváncsiak. Jelenleg csaknem 20 millió megtekintésnél jár. 

 

 

 

Dua Lipa: Levitating (feat. Madonna and Missy Elliott) [The Blessed Madonna Remix]

Olyan dolog történt Dua Lipával, amelyről a legtöbb előadó csak álmodni mer. Az egész világ a mindössze huszonnégy éves, kétszeres Grammy-díjas énekesnő lábai előtt hever, dalai sorra hódítják meg a rádiós toplistákat, és most két legendával — Madonnával és Missy Elliott-tal — készíthette el Levitating című számának legújabb remixét!

Dua Lipa az idén jelentette meg várva várt nagylemezét Future Nostalgia címmel, és nem túlzás, ha azt mondjuk, ez 2020 egyik legnagyobb dobása lett. Ez a retró feelingű korong olyan dalokat sorakoztat fel, mint a Don’t Start Now, a Physical vagy a Break My Heart, melyek mára már mind gigaslágerek lettek. Közben augusztus végén Club Future Nostalgia — The Remix Album címmel jelent meg az eredeti kiadvány újragondolása, melyen a The Blessed Madonna nevű DJ/producerrel dolgozott együtt. Ez azért lesz különleges, mert ez utóbbi olyan nevekkel működött együtt, mint Gwen Stefani, Mark Ronson vagy éppen Madonna és Missy Elliott.

A fentebb említett újdonság ennek a lemeznek az előfutára. A Future Nostalgia egyik legizgalmasabb felvételéhez, a Levitatinghez készült új változatot nagyon jól fogadta a közönség. Ebben nyilván nagy szerepe van annak az „apróságnak” is, hogy hallható benne Madonna és Missy, aki az utóbbi időben ennyire mainstream számban nem vállalt szerepet. Részben ezért is izgalmas ez az újdonság.

 

 


Kép: media.pitchfork.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..