home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Frekvenciaterápia a szervezet támogatására
Tóth Lívia
2020.09.28.
LXXV. évf. 38. szám
Frekvenciaterápia a szervezet támogatására

A Healy az alternatív gyógyászatban alkalmazott innovatív, frekvenciaterápiás eszköz, melyet Németországban fejlesztettek ki. Létrehozói szerint a mobiltelefonos applikációval irányítható terméknek az egész család hasznát veheti. A többi közt segíti a hétköznapjainkban előforduló stresszhelyzetek feldolgozását, valamint csökkenti az olyan folyamatok hatását, amelyek hosszú távon lemeríthetik a szervezet energiakészletét. Ezek sorába tartozik például a krónikus fáradtság, levertség, kimerültség, alvászavar, fájdalmak stb. A szerkezet mikroáram által juttatja a testbe az egyensúlyt teremtő frekvenciákat.

A Healy a mi környezetünkben egyelőre kevésbé elterjedt, de már vannak, akik a népszerűsítésével foglalkoznak, mint beszélgetőtársaim, a topolyai Balla Juhász Melinda és a zentai Döme Tímea.

Melinda elmondta, 2011 óta szenved ízületi gyulladásban. Mivel úgy tudta, nincs számára segítség, új területek felé fordult a figyelme.

— 2019 szeptemberében ismerkedtem meg a Healyvel, de addigra az alternatív módszerek alkalmazásával már elég jól helyrehoztam az egészségemet. A továbbra is kínzó kéz- és lábfájdalmamra kerestem a megoldást, amikor rátaláltam erre az eszközre. A frekvenciaterápia létezése számomra nem volt újdonság, hiszen már korábban is sokat olvastam róla. Megörültem, hogy hozzáférhető ez a kis készülék. Engem az fogott meg, hogy sejtszinten regenerálja a szervezetet, az impulzus ugyanis magához a sejthez jut el. Amióta használom, mondhatom, hogy nekem 1000 százalékban megfordult az életem. A szerkezetben több mint száz program van, vagyis minden szervünket külön-külön is tudjuk támogatni. Ami még előnye, hogy otthon a nap bármelyik szakaszában használhatom, tehát akkor alkalmazom, amikor kedvem vagy időm van hozzá. Közben a teendőimet is elvégezhetem, hiszen a Healy nem akadályoz ebben. Három kiegészítője van, mindegyiket kábellel csatlakoztathatjuk a készülékhez: a csuklóra helyezhető pánt, a fülelektróda és a tappancsok vagy tapadókorongok, melyek a helyi fájdalmak csillapításánál hasznosak. Miután abbahagytam a hagyományos orvoslást, napi két fájdalomcsillapítót szedtem. A Healyvel a változás nem egyik napról a másikra, hanem hónapok múlva következett be. Az idén áprilisban jelenthettem ki, hogy már nincs fájdalmam, és a csuklóm mindig nagyobb és nagyobb terhelést bír el.

A hölgyek szerint a Healy az egész családnak szóló egészségjavító eszköz, mert nem csak egy személy használhatja. Rátelepíthető a családtagok telefonjára is, általában négy készüléken működhet az alkalmazás. Tímea azt hangsúlyozta, hogy ez egy komplett patika, a migréntől a kisujjon levő körömgombáig mindenre alkalmas, sőt, a személy lelki nyugalma, belső békéje is fokozható általa.

— A kezelése sem nehéz, mert aki az okostelefont be tudja kapcsolni, képes vele e-mailt írni, illetve a Facebookon üzenetet küldeni, az a készülékkel is elboldogul. Csak el kell indítani a kiválasztott programot, illetve kikapcsolni a végén. De az sem gond, ha valaki elalszik közben, mert nem indul újra. Rosszat nem tesz, fájdalmat sem okoz, és nem lehet hozzászokni. Pontosabban, ha megtapasztaljuk a jótékony hatását, akkor a későbbiekben is vágyunk rá, hogy alkalmazzuk, de testi tünetet nem okoz. Mi tudunk analízist készíteni, mely alapján összeállítható, hogy a szervezetnek milyen programok tennének jót. Persze, nem biztos, hogy másnap is ugyanezek kellenek nekünk. Ha valakinek nincs analizálásra lehetősége, az sem gond, mert a Healy, amikor magunkra tesszük, felismeri, mire van szükségünk.

A programcsoportok közül az első az aranyciklus volt, melyet kisebb programokra bontottak szét, hogy a hatásuk célzottabb legyen. Vannak programok a fájdalomcsillapításra, pszichére, tanulásra, szorongásra, depresszióra, fittségre, munkára, alvásra, bőrre, szépségre stb. A védelmezőprogramok a káros környezeti hatásokat szűrik, származzanak azok bárhonnan is. A mélyciklus, az aranyciklus továbbfejlesztett változataként, a teljes testre hat, és egymásra épülő tizenegy programból áll. A szakemberek napi két-három programnál többet nem javasolnak.


Döme Tímea és Balla Juhász Melinda

— A világháló segítségével online módon tanulunk magyarországi oktatóktól. Hetente egyszer, szerdán hallgatjuk ezeket a tanácsokat, hogy például melyik program mire használható, és mivel tudjuk még összekombinálni. Egyébként az analizátor alkalmazása árban nagyobb kategória, de az alapkészüléket is, mely tartalmazza az arany- és a mélyciklust, nagyon hatékonyan lehet használni. Elmondanám, hogy a vírusoknak is van frekvenciájuk, rezgésük, és létezik egy program, melyet ha napi szinten alkalmazunk magunkon, akkor az immunrendszerünk annyira megerősödik, hogy a vírusok, kórokozók nem tudnak hozzánk férni — magyarázta Melinda, és hozzátette, a Healy több mint negyven országban hivatalos alternatív módszer, Németországban például az egészségügyi biztosítás is elismeri. — Minden alkalommal, ha valakinek odaadjuk a készüléket hét—tíz napos kipróbálásra, érkezik pozitív visszajelzés, például, hogy az egyén sokkal jobban pihent, energikusabbnak érzi magát. Egészségmegőrzésre is jó, olyan embereknek, akiknek nincs problémájuk. A használata mellett nagyon fontos a tiszta víz fogyasztása, mert az szállítja a sejtekhez az információt. A programok általában 45 és 60 perc közöttiek, és ez alatt az idő alatt, amíg rajtunk van a készülék, legalább egy pohár vizet el kell kortyolgatni. Azt sem hallgatjuk el, hogy várandós nőknek, szívritmus-szabályozóval élőknek nem ajánlatos az alkalmazása. 

Megtudtam, hogy Melinda és Tímea jelenleg a közösségi oldalakon népszerűsítik a Healyt, de a helyzet rendeződése után ismét élő bemutatókat is szeretnének tartani.

Melinda azt is hangsúlyozta, hogy a tizenegy hónapos intenzív használat közben azzal is nagyon sokat foglalkozott, hogy a saját tapasztalatai alapján miként tudna másoknak segíteni. A vásárlásra soha senkit nem beszélt rá, csak egy lehetőséget kínál, melyről mindenki eldöntheti, kíván-e élni vele, vagy sem.

Végezetül álljon itt az a közlemény is, amely a Healy ismertetőjében olvasható: az orvostudomány nem ismeri el a Healyt, illetve annak orvosi és egyéb alkalmazását, az orvostudomány értelmében vett bizonyítékainak hiánya miatt.

Fotók forrása: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..