home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ünnepelni jöttünk, büszkének lenni, emlékezni...
BERÁK Benitta
2005.03.23.
LX. évf. 12. szám
Ünnepelni jöttünk, büszkének lenni, emlékezni...

Molnár Flórián a Szózatot olvassaTiszaszentmiklóson március 13-án, a délelőtti órákban emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc áldozataira. A szentmisét Pósa Gyula plébános a nemes cél érdekében elhunyt nemzettársainknak ajánlotta fel, és kitért a magyarság jelenlegi súlyos hel...

Molnár Flórián a Szózatot olvassa

Tiszaszentmiklóson március 13-án, a délelőtti órákban emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc áldozataira. A szentmisét Pósa Gyula plébános a nemes cél érdekében elhunyt nemzettársainknak ajánlotta fel, és kitért a magyarság jelenlegi súlyos helyzetére. A katolikus temetőben mintegy 30 ember gyűlt össze, akik az Úr imádsága után elénekelték a Himuszt. Ezt követően Csonka Sándor, a VMSZ helyi szervezetének elnökségi tagja megkoszorúzta a szabadságharcosok emlékét szimbolizáló keresztet. Zombori Csaba, a csókai községi képviselő-testület VMSZ-es frakciójának vezetője ünnepi beszédet tartott, amelyben nemcsak arról szólt, hogy ünnepelni jöttünk össze, hanem arról is, hogy gondok vannak a közösségvállalással. A rendezvény folytatásában a helybeli kultúrkör tagjai léptek fel. Molnár Flórián Vörösmarty Mihály Szózat című versét osztotta meg a jelenlévőkkel, Piri Tímea Sajó Sándor Magyarnak lenni című művét tolmácsolta, Süli Mónika pedig idézeteket olvasott föl a magyar nyelv veszélyeztetettségéről és fontosságáról a mai világban. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..