home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új látogatottsági rekord Fraknó várában
OTS
2017.10.12.
LXXII. évf. 41. szám
Új látogatottsági rekord Fraknó várában

A 90 000. látogató elérésével új rekord született Fraknó várában.


Fotó: Commons.wikimedia.org

Az előző évhez képest (80 000) 12,5%-kal nőtt a vendégek száma, ezzel az idei minden bizonnyal a legjobban látogatott év lesz. Fraknó vára az egyik legismertebb és legjelentősebb jelképe Burgenlandnak.

Négy lenyűgöző kiállítás, egyedülálló és ritka kincsek várják a látogatókat. Az áprilisban nyílt időszaki tárlat, mely Esterházy – szül. Thököly – Éva életét mutatja be, rendkívül nagy érdeklődést keltett, főleg a szomszédos Magyarországról érkezők körében. A Hősök-kincsek-zsákmányok című állandó kiállítás keretében még november 1-ig van lehetőség bepillantani Esterházy Éva drámai sorsába és megismerni az Esterházy családtörténet egy rég elfelejtett titkát.

Jövőre, a gráci Shell Collection Magánmúzeummal közösen, egy új időszaki kiállítást terveznek. A szenvedélyes gyűjtő és hegymászó, Hans Schell magángyűjteménye kiváló darabokat tartalmaz. Ereklyék, ládikák, kincses ládák és mindenekelőtt műkincsek, melyek zárakhoz és kulcsokhoz kapcsolódnak. A vár második emeletén berendezésre kerülő új időszaki kiállítás 150 műtárgy segítségével mutatja meg a kapcsolatot a kincs és az őrzésük között.


Fotó: Esterházy Betriebe GmbH

A vár kasztellánja, dr. Herbert Zechmeister, 90 000. látogatóként virágcsokorral és borral köszöntötte a potsdami Baumgart házaspárt. A német család az Esterházy Éva kiállítás termében virágcsokrot és bort kapott ajándékba. Baumgarték rendszeresen járnak várakba és kastélyokba, a fraknóiban először voltak. Nagyon tetszett nekik a kiállított tárgyak sokasága és állapota.

Fraknó vára november 5-ig, 10 és 18 óra között várja a látogatókat. Ezután az Esterházy – szül. Thököly – Éva című időszaki kiállítás lebontásra kerül. A téli szezonban a megadott időpontokban lehetséges a várlátogatás (november 10-től december 17-ig, péntektől vasárnapig, 11.00, 13.00 és 15.00 órakor). A következő szezon az új időszaki kiállítással a tervek szerint 2018. március 23-án indul.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..