home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új és használt elektromos autók (4.)
Lábadi Loránd
2021.05.19.
LXXVI. évf. 18. szám
Új és használt elektromos autók (4.)

2021 egy igencsak mozgalmas évnek tűnik, mivel az autópiacokon, illetve az autószalonokban megjelenő gépkocsik számát tekintve, na meg az eladásra kínált típusok alapján is nagy a felhozatal. Valamennyi autógyár igyekszik több modellel megmaradni a piacon, de ezek mind valóban nagyon jó minőségűek, és a legmodernebb műszaki fejlesztések is megtalálhatóak bennük. Az előző számunk egyikében olvashattak a benzinüzemű, illetve a dízelmotorral meghajtott használt autókról, most pedig ejtsünk néhány szép szót az elektromos autókról is. Elsőre biztosan meghökken a kedves olvasó, hogy már ezekből is van olyan, amely a használt autók kategóriájában szerepel. Igen, megtalálható néhány modell, mellyel érdemes foglalkozni. Most következzen egy rövid áttekintő ezekről a modellekről, természetesen csak néhány kerül a felsorolásba, de amint sokasodnak, úgy bővül majd a lista is.

A Fiat 500 jelzésű elektromos kisautó már a megjelenése előtt is számtalan pozitív véleményt gyűjtött be, amikor pedig valóság lett, akkor tapasztalhattuk, hogy ez nem az az autó, amelyet vártunk, hanem egy teljesen más, sokkal tökéletesebb. Szinte valamennyi szakmailag hozzáértő csak pozitív véleményeket írt róla, de ez nem is lehet másként, hiszen a tradíció folytatódott. Egy kis fogyasztású autóként került először a piacra, majd egy ideig úgy tűnt, hogy elfeledhetjük a többi jól szerepelt márkával együtt. De ő is újraszületett, és lám, az egyik legsikeresebb modell lett. Hossza 3630 mm, szélessége 1690 mm, magassága 1510 mm, az elektromos teljesítmény 120 lóerő, melyet az első kerekekre ad le, végsebessége 150 km/h, gyorsulása 100 km/h sebességre 9 s. A WLTP elektromos hatótáv 320 km, az akkumulátor teljesítménye 42 kWh. Az AC-töltéserő 11 kW, a töltési idő 0—100%-ra 4 óra 15 perc, a DC-töltéserő 85 kW, a töltési idő 10—80%-ra 31 perc. A kínálatban természetesen a kabrió változat is szerepel, mely a nagyon szép vonalaival hódít.

A következő jármű a Tesla Model Y, mely a legújabb technológiát tartalmazza, és talán a legfejlettebbek egyike. Már megszoktuk, hogy a márkanév hallatán a fantasztikus filmekbe illő autókra gondolunk, mivel a Tesla ilyeneket is gyárt, igaz, nem nagy számban. Az Y maradt a klasszikus besorolásban, és így a kategória egyik legjobb autója. Hossza 4775 mm, szélessége 1850 mm, magassága 1600 mm, öntömege 1950 kg, a csomagtartó térfogata 620 liter. Az elektromos teljesítmény 462 lóerő, melyet mind a négy kerékre ad le, végsebessége 240 km/h, gyorsulása 100 km/h sebességre 3,7 s. A WLTP elektromos hatótáv 480 km, az akkumulátor 75 kWh teljesítményű. Az AC-töltéserő 11 kW, a töltési idő 0—100%-ra 8 óra, a DC-töltéserő 250 kW, a töltési idő 10—80%-ra 22 perc. Mint azt már tudjuk, a hatótáv megnövelése volt a legfőbb kihívás a tervezés folyamán, amit aztán sikerült is megvalósítani. Az eladási ára magas, de aki nagyon ragaszkodik a márkához, és megvásárolja, az biztosan nem fog csalódni.

A Nissan Ariya a legújabb fejlesztésű modell, mely nemcsak a technológiájával, hanem a külsejével is megnyerheti a nagyközönséget. Hossza 4595 mm, szélessége 1850 mm, magassága 1655 mm, öntömege 1900 és 2200 kg a modelltől függően, a csomagtere 408 literes. A legerősebb változat elektromos teljesítménye 290 kW, végsebessége 200 km/h, gyorsulása 100 km/h sebességre 5,1 s. A WLTC elektromos hatótáv akár 580 km is lehet, az akkumulátor kapacitása 90 kWh. A DC-töltéserő 130 kW, az AC pedig 9,6 kW. A belső kidolgozás hű maradt a Nissan márkához, melyre a tökéletesség jellemző.

A kínálatból a Dacia sem marad ki, mely egy új modell piacra dobásával próbálja elcsábítani a vásárlókat. A Spring hossza 3734 mm, szélessége 1622 mm, magassága 1516 mm, a csomagtartó térfogata 800 liter. Az elektromos teljesítmény 44 lóerő, melyet az első kerekekre ad le, végsebessége 125 km/h. A WLTP elektromos hatótáv 225 km, az akkumulátor 28,6 kWh teljesítményű. Az AC-töltéserő 6,6 kW, a töltési idő 0—100%-ra 4 óra 45 perc. A DC-töltéserő 30 kW, míg a töltési idő 10—80%-ra 1 óra. Az utastér kidolgozása a többi Dacia modelléhez hasonló, a műszerfal áttekinthetősége kifogástalan. Az átlagosnak mondható Spring szinte biztos, hogy sikeres lesz, mivel az árfekvése kedvező. A külső vonalvezetés tekintetében nagyon hasonló a régebbi modellekhez, ebben pedig eltér a kategóriában szereplő más autóktól, hiszen a legtöbb gyártó igyekszik újítani, azaz egy modernebb kinézetű járművel megjelenni. A Dacia most is egy nagyon megbízható és kifogástalan műszaki állapotú gépkocsit kínál valamennyi korosztály számára.

A négyrészes összefoglaló, ahogyan arra már az első részben is utaltunk, kevés, mert a sok elektromos meghajtású autó, mely ebben az évben a szalonokba kerül, jóval hosszabb sorozatot kíván. A nagy kínálat ellenére nem érezhető az eladási ár mérséklődése, ami nyilván nem segíti a villanyautók rohamosabb elterjedését, de a használtautó-piacon már baráti áron vásárolhatunk kitűnő állapotban lévő modellt.

(Vége)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..