home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Őszi délután a nagyszülőkkel
B. B.
2004.12.08.
LIX. évf. 49. szám
Őszi délután a nagyszülőkkel

Nagyik és unokák táncaAz őszi szünidő miatt Csóka község minden óvodájában, így Hódegyházán is csak a hónap végén tarthattuk meg a Napsugaras ősz c. műsorunkat a nagyszülők tiszteletére. Az idei program, amit a csoportszoba falai között rendeztünk meg, annyiban különbözött az eddigiektől, h...

Nagyik és unokák tánca

Az őszi szünidő miatt Csóka község minden óvodájában, így Hódegyházán is csak a hónap végén tarthattuk meg a Napsugaras ősz c. műsorunkat a nagyszülők tiszteletére.
Az idei program, amit a csoportszoba falai között rendeztünk meg, annyiban különbözött az eddigiektől, hogy kizárólag a nagyszülőknek szántuk, és ehhez állítottuk fel a kisszínpadunkat is. Őszi termésekből készült állatfigurákkal, őszi növények füzéreivel (csipkebógyó, paprika) tettük szebbé, de a nagymami csalamádéival és szárított teákkal díszített stelázsija se maradhatott ki a háttérből. Ezekre nagy gondot fordítottunk már szeptember óta. Az őszi koszorúk és faldíszek az óvodások kézügyességéről árulkodtak. A műsor keretében sok népi játék és nyelvtörő hangzott el, valamint körjáték, mesedramatizáció és a nagyszülőkhöz szóló versek. Mielőtt a Sün Balázs verses meséjét is eljátszották volna az óvodásaim, felkértük a nagyszülőket, hogy krumpli és fogvájó felhasználásával segítsenek unokáiknak süniket fabrikálni. Nagy volt a sürgés-forgás, percek alatt elkészültek a burgonyasünik. Kezdődhetett a mese.
A program végén a kicsik (papírmaséból, tapétaragasztó és margarinosdoboz  felhasználásával) tű és cérnatartó kiskosarakat nyújtottak át nagyszüleiknek, akik hálából finom, régi recept szerint készített süteményekkel kedveskedtek unokáiknak. Volt itt a mákos bejglitől kezdve a meggyes pitén át a kuglófig szinte minden. A délutánt közös tánc zárta a nagyikkal. Élvezetes és emlékezetes marad mindannyiunk számára ez a meghitt őszi nap.
(A szerző fotója)

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..