home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Évfordulós beharangozó
Martinek Imre
2019.09.19.
LXXIV. évf. 37. szám
Évfordulós beharangozó

Tamási Áron-emléknap lesz Farkaslakán.

Ajánló: „Minél jobban ismerjük a múltunkat, annál inkább eligazodunk a jelenben. Sőt, van biztos helyünk a jövőben is”

 

Szeptember 22-én, a Kossuth-díjas magyar író, Tamási Áron — Farkaslaka, 1897. szeptember 20. — Budapest, 1966. május 26. — születésnapját követő második napon, patinás szülőfalujában. Kezdődik mindez szentmisével (10.30), melyet a szülőház udvarán tervezett megemlékezés és díjátadás követ majd, déli 12-kor. 16 órakor a Tamási Áron Közalapítvány ösztöndíjasaival tervezett beszélgetés lészen napirenden a Kultúrcsűrben.

A dolgokat a Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület, a budapesti Tamási Áron Közalapítvány, Farkaslaka község és a helyi általános iskola szervezi. Egy nappal korábban (szeptember 21-én, szombaton) 18 órától gálaműsor esedékes a fennállásának tizedik esztendejét ünneplő Virgoncz gyermeknéptánccsoport szervezésében. A régi és új Virgoncz-tagokkal, illetve a meghívott tánccsoportok szerepvállalásával. Aki esetleg arra járna akkortájt…

A rendhagyó, viszont autentikus és hiteles meghívókkal alátámasztott jegyzetünkhöz úgynevezett láttató helyszíni fotókat is mellékeltünk. Készültek 2014 januárjában.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..